Reakcija na pantenol?

Started by alhemicarka, 16-12-2009, 20:48:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

alhemicarka

Imam jedno pitanje, a ne znam gde bi bilo zgodno da ga svrstam. :hm Da li bi neko od vas mogao da mi kaze zasto mi oteknu oci uvek kada licu prinesem Pantenol kremu? Ocni kapci mi se potpuno zatvore i oteknu, a otok se povuce tek sledeceg dana, a oko ociju ostane crvenilo, zatim koza pocne da se peruta i izgleda kao popecena. :ohwell:

Bred

Verovatno si alergicna ali ovo bi bio prvi put da cujem da je neko alergican na PANTENOL.

No, sve je moguce.

Jel stavljas nesto pre pantenola? Umivas se sapunom?

alhemicarka

Ne, nisam nista stavljala na lice pored pantenola i ne umivam se sapunom. Mene ne cudi takva reakcija jer sam sva osetljiva. Posle tusiranja cistom vodom dobijem nenormalni svrab, imam utisak da cu "iskociti" iz koze, a na gelove za tusiranje ne smem ni da pomislim. :ohwell:

Bred

Hm, to je mozda od hlora a MOZDA je cak u pitanju i neki dermatitis (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,16640.msg234904.html#msg234904)  :wink:

alhemicarka

Bred

Za sad obustavi primenu pantenola i otidji kod lekara.

alhemicarka

Pantenol vise ne koristim ni u jednom obliku, ali ne znam koliko vredi da odem kod lekara jer sam vec bila i doktorka koja je iskusni dermatolog mi je rekla da to nije nista strasno, a izgledala sam kao vanzemaljac sa potpuno zatvorenim i oteceni ocima.

Nea

Idi kod drugog doktora. Uvek treba cuti vise misljenja, kada su ovakve stvari u pitanju.

iwanna 87

Da probas Pantenol od nekog drugog proizvodjaca?? Mozda si alergicna ,na nesto sporedno u kremici,a ne na pantenol... pantenol je vitamin,tesko da si na to..verovatno je neki konzervans ili antioksidans..

alhemicarka

Hvala svima na savetima, sigurno cu vas poslusati.  :Bog