Od proneverenih para kupili stan u Grèkoj

Started by Bred, 18-02-2010, 16:48:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 ®. Jevtiæ |

Predrag Subotièki, direktor eparhijskog graðevinskog centra „Rade neimar” i èovek od poverenja vladike Artemija, uhap¹en je juèe u Beogradu. Subotièki je od 2004. do 2009. godine od Eparhije ra¹ko-prizrenske primio oko 300.000 evra koje nije nigde evidentirao. Kako za „Blic” ka¾u u MUP Srbije, osnovano se sumnja da je deo ovog novca utro¹en i na kupovinu stana u Grèkoj, u kome se mo¾da trenutno skriva najbli¾i saradnik vladike Artemija, Simeon Vilovski.


Predrag Subotièki imao je neprikosnoveno pravo da gradi na KiM i jedini je mogao da izvodi radove na crkvama. On je kum Vladimira, roðenog brata Simeona Vilovskog, najbli¾eg saradnika vladike Artemija. Vilovski, koji se nalazi u bekstvu u Grèkoj, glavni je osumnjièeni za proneveru velike sume novca namenjene gladnima na KiM.
Subotièki je uhap¹en po nalogu tu¾ioca i odreðen mu je pritvor od 48 sati. Proneverenih 300.000 evra, kako ka¾u u MUP, Subotièki je dobio od eparhije za rekonstrukciju srpskih crkava.
Po dokumentaciji se mo¾e se naslutiti i da direktor „Radeta neimara” ne samo ¹to je dobijao ogromne pare koje je proneverio, imao privilegovan status u eparhiji. Njemu je plaæano èak i gorivo za automobil od crkvenih para. U SPC sumnjaju da je velelepnu kuæu u Beogradu takoðe sagradio od crkvenog novca. Subotièki je, pre veza na KiM, koje je ostvario preko Simeona, imao kiosk za prodaju vir¹li.

nastavak -> http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/177141/Od-proneverenih-para-kupili-stan-u-Grckoj

dirigent

Citam u novinama da se povlaci polemika koliko je Artemije kriv u svemu tome. Ovu dvojicu bi trebalo krivicno goniti definitivno.
   

Bred