Bor: Sumpor dioksid uni¹tio biljke

Started by Bred, 25-07-2010, 14:44:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: Tanjug  Bor -- Sumpor dioksid iz borske topionice prièinio veliku ¹tetu selima u okolini Bora - ba¹te, voænjaci i vinogradi, zbog dima, potpuno izgoreli i pocrneli.

Kako su me¹tani rekli lokalnim medijima, za pola sata uni¹ten je njihov vi¹emeseèni trud i oni ne pamte za 40 godina ovakvu katastrofu.

Nakon nalaza ekolo¹ke inspekcije, specijalna komisija, koja æe biti oformljena, utvrdiæe nastalu ¹tetu, ka¾u borski zvaniènici.

Upravnik borske topionice Slavi¹a Stefanoviæ ka¾e da su, odmah nakon dojave, zaustavili proizvodnju od 8,20 do 11 sati a da nisu mogli da znaju da je prekomerno zagaðenje zato ¹to merna stanica u Brezoniku ne radi, kao jo¹ dve stanice za merenje aerozagaðenja u gradu.

Oni dodaju da je ovaj sluèaj jo¹ jednom potvrdio neophodnost ¹to br¾e izgradnje nove topionice u Boru, koja vi¹e neæe ugro¾avati ¾ivotnu sredinu i zdravlje ljudi.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=07&dd=24&nav_category=12&nav_id=447689

SPAJALICA


dirigent

ja ne mogu da pojmim kakvo je to zagadjenje. Ako je u stanju da za pola sata pobije voce i drvece , to mi deluje ko u naucnofantasticnim filmovima. njihovo regularno stanje kad je normalno zagadjenje je otprilike trulimo i raspadamo se natenane...