Izbeljivanje zuba

Started by Bred, 19-07-2006, 01:36:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izbeljivanje zuba u na¹oj ordinaciji radimo amerièkim preparatom Opalescence, koji proizvodi Ultradent. To je vodeæi proizvodjaè ovog tipa preparata u svetu. Inaèe beljenje zuba se izvodi preparatima na bazi karbamid peroksida.

Izbeljivane zuba takoðe se veoma uspe¹no koristi kod pojedinaènih zuba koji su nekad ranije devitalizovani pa usled toga potamneli i promenili boju.

Ono ¹to je jo¹ veoma bitno da ka¾emo je da nakon ovog tretmana ne biste smeli neko vreme (otprilike 2 nedelje) da pijete crnu kafu, crno vino, i ostale jako obojene napitke i hranu... Tretman biste trebali ponoviti na otprilike 2 godine… da biste zadr¾ali izvanredne rezultate. Inaèe rezultati su jo¹ uvek vidljivi èak i posle 5 godina.

Moguæe je da se nakon tretmana javi kratkotrajna (7 do 10 dana) osetljivost zuba na hladno. Do osetljivosti dolazi samo kod 5% sluèajeva i zaista je kretkotrajna.

Mo¾e se ceo postupak zavr¹iti u ordinaciji, za jedan ili dva dolaska pacijenta. U tom sluèaju koristimo 38 % vodonik peroksid. Ovaj postupak je dosta naporan za pacijenta, po¹to traje najmanje dva sata za jednu vilicu a pacijent sve vreme mora dr¾ati otvorena usta, tako da mi preporuèujemo sledeæi postupak...

U ordinaciji se uzme otisak, napravimo kalup na osnovu zuba pacijenta i  pacijent nosi preparat na zubima kod kuæe u toku noæi. Koristi se  kabamid-peroksid, samo manje koncentaracije: od 10% do 20%. Proces traje 7-10 noæi. Rezultati su takoðe odlièni a pacijent se oseæa veoma konforno. Cena ovog naèina izbeljivanja zuba je 8000 dinara (100 eura), ukoliko se radi samo u jednoj vilici, a ukoliko se radi u obe vilice, cena je 14400 dinara (180 eura). Kao i u prethodnom sluèaju, pacijenti bi neko vreme trebali da izbegavaju kafu, crno vine i ostale jako obojene napitke i hranu.

Rezultati su dugotrajni, a da bi vam zubi uvek bili perfekto beli proces bi trebalo ponoviti nakon 2-3 godine, mada su rezultati vidljivi i nakon 5-6 godina. Naravno kafa i cigarete æe vas naterati da ranije ponovite tretman.


nasty girl

DA LI JE IZBALJIVANJE ZUBA TRAJNO?
Posle procedure koja moze da traje od jednog sata BEYOND sve do 3 nedelje, rezultati traju 1-3 godine uzimajuci u obzir da je oralna higijena besprekorna. Mozete odrzavati belinu zuba tako sto u roku od 2 godine obnovite izbeljivanje bez bilo kakve stete na vase zube.

DA LI IZBELJIVANJE ZUBA IMA ©TETNIH EFEKATA?
Posle izbeljivanja zuba postoji osetljivost na hladno toplo i slatko u prvih 48 sati ali je ta osetljivost individualna.

Da li mogu da izbeljujem zube dok sam trudna?
Efekti gela za izbeljivanje na bebu u trudnoci su nepoznati. Normalno se desava da odrasla osoba u toku procesa izbeljivanja proguta malo izbeljujuceg gela (bez ikakve opasnosti po njegovo zdravlje).
Iako je to bezopasno za odrasle, trudnoca je vrlo osetljiv period za majku i buduce dete tako da vecina estetskih stomatologa preporucuju da se ne izbeljuju zubi u toku trudnoce.
ZAPAMTITE da je najosetljiviji period u trudnoci njen sam pocetak tako da ako niste sigurni da li ste trudni preporucio bih da ne izbeljujete zube .


Enea

amerièki preparat Opalescence, koji proizvodi Ultradent..

koristi 25% hidrogen
12% blajha kosu, blajhacje i zube, ali mnogo je i 10%

cena za koju ja znam: 300e

skromno, nema shta  :K

Deexon

Zdravo! Imam 15 godina i zeleo bih neshto da pitam . Kad bih izbeljivao zube u decijoj ambulanti[u decijem dispanzeru] da li bih trebao da platim ???