Hrvatska farmaceutska kompanija na srpskom tr¾i¹tu

Started by Bred, 26-11-2010, 20:32:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 I.M. |

“PharmaS”, hrvatska kompanija za proizvodnju i prodaju generièkih lekova u vlasni¹tvu preduzetnika Luke Rajiæa, postala je veæinski vlasnik srpske farmaceutske kompanije “Ni Medic” i firme za distribuciju lekova “In Med”.

Kompanija “Ni Medic” na srpskom tr¾i¹tu posluje veæ pet godina, a prva je dobila domaæi GMP sertifikat dobre proizvoðaèke prakse u farmaceutskoj industriji u skladu sa novim srpskim zakonom.

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/219768/Hrvatska-farmaceutska-kompanija-na-srpskom-trzistu



:news:
Rajiæev PharmaS kreæe s uvoznim lijekovima
Autor/izvor: SEEbiz / Lider
ZAGREB - Tvrtka Luke Rajiæa PharmaS registrirala je prve lijekove u Hrvatskoj, pi¹e Lider.

Od kolovoza do listopada registrirano je ¹est lijekova u 16 oblika u Agenciji za lijekove, a tvrtka se orijentirala na najprodavanije skupine. Tako se u portfelju proizvoda trenutaèno nalaze antidepresiv, antidijabetik, lijek za tlak, dva lijeka za kolesterol te lijek protiv vrtoglavice.

Rajiæ æe ih vjerojatno uvoziti u blisterima i pakirati u Hrvatskoj. Uvoz lijekova iz Indije ili Europe te prepakiranje ustaljena je praksa u generièkoj industriji.

http://www.seebiz.eu/sr/kompanije/farmacija/rajicev-pharmas-krece-s-uvoznim-lijekovima,98591.html



:news:
PharmaS: Tvornica u Popovaèi operativna veæ 2011.
Autor/izvor: Marina ©unjerga

ZAGREB - Nakon akvizicije srpskih tvrtki Ni Mediæ i In Med-a, PharmaS je medijima komunicirao plan poslovanja i ulaganja.

"Sljedeæe godine selimo se u novu tvornicu u Popovaèi. Tvornica je gotovo gotova", najavila je predsjednica Uprave farmaceutske tvrtke Zdravka Kne¾eviæ.

Tvrtka æe se baviti generièkim lijekovima, èija je karakteristika 30 posto jeftinija cijena. Ne boje se konkurencije, jer tr¾i¹te od 20 milijuna ljudi, odnosno regija, vrijedi oko 1,5 milijardi eura na godi¹njoj razini

nastavak -> http://www.seebiz.eu/sr/kompanije/farmacija/pharmas-tvornica-u-popovaci-operativna-vec-2011.,99329.html