Srbija ostaje bez lekova?

Started by Bred, 03-10-2011, 14:20:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

nastavak sa naslovne

S druge strane, veledrogerije i fabrike zbog toga ,,jedva dišu" i ne mogu da garantuju redovnu snabdevenost tržišta.

- RZZO je 2010. godine za lekove izdate na recept dugovao 10,7 milijardi dinara apotekarskim ustanovama, a one veledrogerijama i fabrikama. Predviđena sredstva za ovu godinu iznosila su 23,5 milijardi dinara. Od toga smo 17. juna platili ceo prošlogodišnji dug i ostalo nam je 8,8 milijardi dinara.

dalje -> http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/srbija-ostaje-bez-lekova-131706.php



"Hemofarm" ne odustaje od naplate dugova za isporučene lekove

Farmaceutska kompanija "Hemofarm" iz Vršca neće odustati od naplate dugova za isporučene lekove, bez obzira što joj je vlasnik, nemačka "Stada", ispravio potraživanja u iznosu od 97 mil EUR, izjavio je član Upravnog odbora "Hemofarma" zadužen za finansije Dušan Milutinović.

nastavak -> http://www.bizlife.rs/vest.asp?id=24509&katID=16&n=Hemofarm-ne-odustaje-od-naplate-dugova-za-isporu%C4%8Dene-lekove



Lekovi u Srbiji "nerealno jeftini"
Izvor: Tanjug

Beograd -- Preterana regulacija farmaceutskog tržišta u Srbiji, sa jedne strane uvek povećava troškove, a sa druge otvara mogućnosti za korupciju.

Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Slobodan Aćimović kaže da to zbirno dovodi do porasta cene bilo koje farmaceutske usluge.

"Kod nas svaki deo tržišta, od registracije leka, preko određivanja cene, do trenutno aktuelnog uvođenja kontrolnih markica, prati stroga regulacija", izneo je Aćimović, dodajući da su time nezadovoljni i domaći proizvođači i uvoznici.

nastavak -> http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=09&dd=18&nav_id=542824