„Galeniku“ pljackali na lekovima i kreditu

Started by Bred, 12-09-2013, 16:55:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

nastavak sa naslovne ...

Kako saznaje "Blic", išlo se toliko daleko da je "Galenika" bila žirant "BG farmu" za kredit od 10 miliona evra. Taj kredit otplatila je "Galenika", ali će se istraga tek baviti ovim slučajem.   

Ognjenović i njegov pomoćnik Dragan Šebrek, koji je takođe juče uhapšen, od 2008. do 2011. su mimo zakona i važećih procedura u "Galenici" prodavali lekove "BG farmu", a zatim nalagali sektoru finansija da zameni menice u poslovnim bankama i to sa novim rokom dospeća. "Galenika" je tako postala dužnik poslovnih banaka koje su primale menice "BG farma" jer ova firma na računu nije imala novca.



dalje -> http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/404860/Galeniku-pljackali-na-lekovima-i-kreditu




Prinudni odmor za trećinu zaposlenih u ,,Galenici" 


Suzana Lakić      |   

Oko 400 radnika ,,Galenike" od ukupno 1.300 od juče je na prinudnom odmoru. Prema informacijama ,,Blica", trećina zaposlenih u ovoj fabrici neće raditi do daljeg, a primaće platu koja će iznositi 70 odsto dosadašnje zarade.
Zbog smanjene proizvodnje, upravu "Galenike" je privremeno napustilo stotinak ljudi, logistiku proizvodnje 120, a proizvodnju oko 200 radnika. Oni se neće vraćati u fabriku sigurno do kraja novembra, a šta će biti nadalje, zavisiće isključivo od priliva novca u zemunsku fabriku.

- ,,Galenika" trenutno ostvaruje trećinu planirane proizvodnje. Nemamo novca, pa ni sirovina, a već dugujemo dobavljačima. Samo nam američki "Abot" i švajcarski "Roš" potražuju oko dva miliona evra - kažu u "Galenici"

nastavak -> http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/417526/Prinudni-odmor-za-trecinu-zaposlenih-u-Galenici

Bred

U toku saslušanja zbog "Galenike"

IZVOR: B92, TANJUG
Beograd -- U Tužilaštvu za organizovani kriminal počela su saslušanja lica koja su jutros lišena sloboda zbog sumnje da su oštetili Galeniku za 75 miliona evra.

Doneta su i rešenja o njihovom zadržavanju, rekao je danas tužilac za orghanizovani kriminal Miljko Radisavljević.

On je u izjavi novinarima u Tužilaštvu izrazio očekivanje da će saslušanja biti završena ako ne danas onda sutra pre podne.

Radisavljević je dodao da je za sva lica koja su danas privedena doneto rešenje o zadržavanju, a da će Tužilaštvo odluku o daljem vođenju postupka doneti nakon saslušanja i analize same krivične prijave i dokaza koji budu podneti uz krivične prijave.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=05&dd=25&nav_category=16&nav_id=852518





Načelnica uhapšena zbog "Galenike"
Uprava kriminalističke policije uhapsila je načelnicu Odeljenja za droge Ministarstva zdravlja Draganu Kosić.

http://www.b92.net/video/vesti.php?yyyy=2014&mm=06&dd=12&nav_id=860224