Vla¾ne maramice

Started by Bred, 22-09-2006, 23:13:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

U dana¹nje vreme mame sebi olak¹avaju posao po pitanju higijene svojih beba. Devet od deset majki koristi vla¾ne maramice koje, inaèe, zauzimaju 65% tr¾i¹ta proizvoda za deèiju higijenu.



Sa mlekom ili losionom?




Izbor zavisi od navika. ®ene koje koriste mleko za svoju higijenu, izabraæe maramice sa mlekom, a one koje vi¹e vole vodu, odluèiæe se za maramice sa losionom. Ipak, mleko, kao "bogatije", bolje uklanja neèistoæu prilikom promene pelena. Maramice na bazi losiona vi¹e odgovaraju licu, jer ne ostavljaju masni film na ko¾i.



Zapamtite: bilo da su na bazi losiona ili mleka, vla¾ne maramice su hidratantne ako sadr¾e ulje cveta pamuka, badema.



Ne za ruke pre 18 meseci!




Mali¹ani nono3ju palac, stavljaju prste u usta, a losion i mleko iz maramica ipak nisu za to namenjeni! Iako nisu toksiène, bolje je ne brisati bebi ruke maramicama pre osamnaest meseci. Najbolje je to uèiniti vodom.



Izbegavajte kod nekih beba




Ako je beba podlo¾na alergijama (ako ima ekcem), ako pati od eritema na ko¾i, izbegavajte maramice.



Protiv bakterija...




Upotreba vla¾nih maramica podrazumeva èesto otvaranje i zatvaranje kutije ili kese. Pored toga, uvek ih uzimamo vi¹e ili manje èistim rukama. Zbog toga, a i zbog spreèavanja razvijanja bakterija, vla¾ne maramice sadr¾e veæi broj konzervansa od drugih kozmetièkih proizvoda. To je odreðena sigurnost. Meðutim, meðu konzervansima koji se koriste, nalazi se i paraben koji je trenutno na lo¹em glasu jer je alergen. Obavezno proverite da li se nalazi meðu sastojcima.



Bolje se èuvaju u kutiji




Rok trajanja maramica zavisi od toga koliko su vla¾ne i od pakovanja. Izaberite one u kutiji pre nego u kesi. U svakom sluèaju, mo¾ete ih èuvati tri meseca.

svetzdravlja