Tuche na sportskim manifestacijama!

Started by Vampire 666, 16-06-2006, 08:31:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lijepa bosanka

Na poslednjem, zvaniènom treningu fudbalera Partizana pred utakmicu kvalifikacija za Kup UEFA sa Mariborom grupa navijaèa slovenaèkog kluba 'upala' je na trening i fizièki napala deo delegacije, na sreæu ne i igraèe.

Grupa pijanih 'Viola' pojavila se na treningu (na kojem nije bilo domaæeg obezbeðenja, samo dva lokalna policajca iako je utakmica oznaèena kao jedna od onih 'visokog rizika') sa idejom da isprovocira nekoga od gostiju iz Beograda. Prvi poku¹aj bio je da se iscepa srpska zastava, a posle toga do¹lo je do fizièkog obraèuna slovenaèkih huligana i momaka iz obezbeðenja FK Partizan.

Posle napada domaæih navijaèa fla¹ama (stigli su iz lokalne kafane) bilo je povreðenih meðu gostima iz Beograda, a policija je reagovala relativno brzo (stigli za desetak minuta) i pohapsila napadaèe.

Snimatelj beogradskog SOS kanala snimio je ceo incident, a slovenaèka policija uzela je snimak kao dokazni materijal.

Navijaèi Maribora, njihov ekstremniji deo, su u bliskim vezama sa navijaèkom grupom zagrebaèkog Dinama, Bed blu bojsima, a zanimljivo je da je Partizan u Mariboru, u vreme nekada¹nje SFRJ, imao brojan klub navijaèa.

Pripadnici Partizanovog obezbeðenja dali su izjave slovenaèkoj policiji, a izve¹taj sa ovog dogaðaja biæe dostavljen i ljudima iz Evropske fudbalske federacije (UEFA).
Priredio: Milo¹ ©aranoviæ