I Ameri imaju svoje Pancevo!!!

Started by mikele, 08-01-2007, 23:42:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mikele

©ta to smrdi u Njujorku?
Ponedeljak, 8. januar 2007. 22:10

Njujor¹ke vlasti su zbog mirisa sliènog gasu, koji se osetio na Menhetnu,a èije se poreklo jo¹ ne zna, privremeno evakuisale nekoliko poslovnih zgrada u centru grada i obustavile saobraæaj prigradskih vozova.

Za sada nema podataka o povredjenima, a gradske vlasti nastoje da utvrde poreklo mirisa.

Gradonaèelnik Njujorka Majkl Blumberg je rekao da nema opasnosti.

"To bi mogao da bude samo neprijatan miris, ali u ovom trenutku ne znamo vi¹e od toga. U jedno smo sigurni, a to je da nije opasan", rekao je Blumberg na konferenciji za novinare.

Miris se pojavio na ju¾nom Menhetnu, osetio se na severu do Central parka i celom ¹irinom ostrva, kao i u Nju D®ersiju, na drugoj obali reke Hadson.

Vlasti su iz predostro¾nosti delimièno obustavile saobraæanje vozova na liniji Njujork-Nju D®ersi, kojima se dnevno preveze 225.000 putnika, ali je saobraæaj ubrzo uspostavljen.

Nekoliko poslovnih zgrada je privremeno evakuisano i njihovi sistemi za klimatizaciju su iskljuèeni. Zaposlenima je ubrzo dozvoljeno da se vrate na radna mesta.

Portparol amerièkog Ministarstva za unutra¹nju bezbednost Ras Nok rekao je da pojava èudnog mirisa nije povezana sa terorizmom.

"I dalje je suvi¹e rano, ali nema indicija da je u pitanju terorizam i nema uverljivih informacija koje bi ukazale na neposrednu opasnost po zemlju ili Njujork u ovom trenutku", rekao je Nok.

U njujor¹koj slu¾bi za distribuciju gasa reèeno je da nisu utvrdjene nikakve promene u protoku gasa u cevima.

Vi¹e stotina zabrinutih stanovnika Njujorka zvalo je slu¾be za hitne sluèajeve, a policijske i vatrogasne sirene odjekivale su gradom.

(Beta)

Al-Jasmina


Bred

Da, garantujem da su u velikoj panici posto nemaju pojma od cega potice taj smrad :wink: :>