Instaliran srpski cirilicni prevod foruma!!!!

Started by Bred, 30-05-2006, 11:04:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Darker

Quote from: Natasa on 31-05-2006, 10:11:32
hola svima....evo ja sa pitanjima
inace, ja sam malo sporija, kako da instaliram srpsku verziju?
e, da jel' i na ovom forumu ce biti da mozemo da odbijemo obavestenje o novim porukama...
i tri - ne mogu nikako da ubacim avatar? smrc sto?

Evo ti link za ka boom-ovo objašnjenje, ako sam ja skapirao, možeš i ti! :wink:
www.farmaceuti.com/forum/index.php?topic=20.15

KaBoom

Mo¾da vidite hijeroglife umesto æiriliènih slova zbog "Encoding-a". Pou¹ao sam da promenim Encoding, ali ne menjaju se simboli... Bred, deder pogledaj u jezièkom fajlu (gde je prevod) negde (gore) da nema ne¹to tipa "encoding=win-1250", pa to zameniti za "encoding=win-1251"... To bi trebalo da re¹i situaciju. Mada, ni to nije 100% da æe raditi, jer treba testirati server da se vidi da li podr¾ava drugi encoding...

Aj, nadam se da sam malo pomog'o...

Bred

mislis jezickom folderu? ali koji fajl treba menjati. to je pitanje?

KaBoom

Da folderu... Ali sad sam se setio, to se izgleda name¹ta ne u prevodu - jezièkom folderu, veæ u nekom drugom fajlu (bar kod mene). pogledaj default.php ili tako ne¹to. Nemogu pomoæi, jer ne znam strukturu php foruma. Mo¾da neki fajl vezan za databazu...

Savetuj se sa nekime gde se to name¹ta ili Googlaj... :)

KaBoom

да пробам нешÑ,о са ћирилицом....

Bred

Drugu poruku ne ogu da ti procitam :> Cekam odgovor na smf forumu

KaBoom

Ja sad mogu da čitam ćirilične potpise, ali na latiničnim se javlja problem sa simbolima kao č (ch), š (sh) itd... Encoding sam turio automatic i radide dobro, mada sam ga pre toga izmenjao u win 1250, win 1251 i UTF 8...

Bred

Dakle, problem je kod ljudi koji su u profilu podesili na im jezik foruma bude srpski. Ovom prilikom ih molim da ga promene u hrvatski aja cu veceras srpski deinstalirati uopste kao opciju dok se neko ne seti da ovaj postojeci cirilicni presloji u latinicni prevod i tad, pretpostavljam, nece biti ovakvih problema...

Darker

aj stvarno, matere ti... Ili mi izlaze ???? Ili kukice i kineski simboli. Ajmo back to kroacija!!!!hehehehehhe

KaBoom

Pa lakse je onda hrvatski prevesti na latinicni srpski... Nego sa cirilice na latinicu. Samo pobrises "j" i neke reci modifikujes...
Aj sretno! ;)