Snima se novi TV serijal „Pozori¹te u kuæi“

Started by Bred, 10-10-2006, 12:13:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

Bjela menja Ðuzu u ulozi Roðe

Ovih dana je produkcijska kuæa „Intermedia Network“, poznata po filmu „Potera za Sreækom“, otkupila autorska prava na kultnu seriju iz sedamdesetih godina „Pozori¹te u kuæi“ Novaka Novaka.

Nosioci autorskih prava za tu seriju bili su legendarni scenarista Novak Novak i urednik igranog programa tada¹njeg JRT-a Mali¹a Marinkoviæ, koji je danas u penziji. Od Mali¹e Marinkoviæa potekla je inicijativa da se kultna serija ponovo radi.

- Malo ljudi zna da sam ja ideju za seriju „Pozori¹te u kuæi“ doneo iz Poljske, gde je ta serija raðena na radiju i bila enormno popularna. Dao sam ideju Novaku Novaku da je razradi, a on, po¹to je bio bezgranièno duhovit èovek, od nje je napravio izuzetno popularnu seriju. Novak je napisao preko sto sedamdeset epizoda, a neke epizode pisali su i Sini¹a Paviæ i Gordan Mihiæ - ka¾e Mali¹a Marinkoviæ.
Koliko epizoda æe biti snimljeno kao rimejk?

- Mi smo otkupili od supruge pokojnog Novaka Novaka brend - dakle ime serije i nekih trideset ¹est epizoda sa poèetka serijala. Originalni Novakov scenario æe biti aktuelizovan i transponovan u dana¹nje vreme. Za ovih tridesetak godina mnogo toga se izmenilo. Recimo, lik Vase S. Tajèiæa, gospodina sa brèiæima u odelu, u serijalu bi danas bio sme¹an. Za sada planiramo da uradimo prvih 26 epizoda sa kompletno novim glumcima - dodaje Marinkoviæ.
Kako smo saznali, Roðu æe glumiti Dragan Bjelogrliæ, a njegovu suprugu Olgu - Nata¹a ©olak. Koliko je uop¹te moguæe zameniti legendarnog Vlastimira - Ðuzu Stojiljkoviæa?

- Bjela æe svakako biti zanimljiv kao novi Roða. Samo, morao bi da bude mnogo mek¹i. On je impulsivan glumac, pun energije, dok je Ðuza lik „pater familijasa“ Roðe glumio lagano, bez psovki, gotovo luzerski. Bjela neæe imati nimalo lak posao, ali ne sumnjam da æe ta serija sa njim u glavnoj ulozi ponovo steæi veliku popularnost. Voleo bih da novi serijal do¾ivi stotinu novih epizoda sa novom glumaèkom podelom - ka¾e Mali¹a Marinkoviæ za kraj razgovora.

Vladimir Ðuriæ Ðura

Roða i ekipa

„Pozori¹te u kuæi“ je sa prikazivanjem krenulo 1972. godine. U glavnoj ulozi na¹ao se Ðuza Stoiljkoviæ, njegovu suprugu Olgu igrala je Stanislava Pe¹iæ, ta¹tu Sne¾anu Nikolajeviæ glumila je Olga Ivanoviæ, Dragutin Dobrièanin bio je Vasa S. Tajèiæ, dok je Ljiljana La¹iæ igrala slu¾avku Kristinu - Tinu. Kroz seriju je u epizodnim ulogama pro¹lo mnogo popularnih glumaca - Mihajlo - Bata Paskaljeviæ, Dragan Lakoviæ, Èedomir Petroviæ... Ceo zaplet napravljen je oko Rodoljuba - Roðe Petroviæa, radnika dr¾avne firme, njegove porodice i „sluèajnih“ gostiju...