Ko stvara stres?

Started by Bred, 08-10-2006, 00:35:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Stres ima malo veze s novcem, prometom, obitelji ili poslom. Stav koji nas potièe da hoæemo ba¹ sve, ba¹ sad ili jo¹ juèer uzrok je zbog kojeg veæina ljudi pati od stresa. 

Veæinu stresa najèe¹æe izazivamo sami, odnosno stres je u manjoj mjeri posljedica nekih vanjskih okolnosti i obveza, smatra njemaèki fizièar, esejist i autor mnogih popularno-znanstvenih djela Stefan Klein.

U intervjuu za hambur¹ki èasopis Emotion, Klein je rekao kako smatra da veæinu vremena i ¾ivaca gubimo poku¹avajuæi se istodobno koncentrirati na vi¹e stvari.

"Mislim da sve vi¹e postajemo ¾rtvama raspr¹ene pozornosti, a iznimno je te¹ko postiæi istodobnu fokusiranost na vi¹e stvari. Vjerujem da je upravo to najèe¹æi uzrok svakodnevnog stresa, a ne, primjerice, strogo odreðen vremenski raspored obveza", rekao je Klein.

"Svi mi sami mo¾emo odluèiti kako upravljati vlastitim vremenom, s vi¹e ili manje uspjeha. Visoka oèekivanja uglavnom nam daju osjeæaj da ne dr¾imo pod kontrolom tijek dnevnih dogaðaja. Bojimo se posljedica kad ne uspijemo ispuniti vlastita oèekivanja, a sve mo¾e biti puno jednostavnije - samo stvari moramo poku¹ati dr¾ati pod kontrolom", smatra Klein.

Net.hr

Smrda

znaci sve je u stavu.....meni uzasan stres je manjak vremena.....i najgore je ako nemas ventil,nego ti se stihijski skuplja i onda....baaam!!

Vampire 666

....mislim da jsa nisam zrtva stresa...95% vremena sam prilicna ladovina...jedine stvari koje mogu da mi dignu pritisak si burazer i gledanje neke utakmice(fudbal/kosarka) crvene zvezde...mada mislim da malo nerviranja nije stetno...

hulio_salinas

stalno sam u nekom ludilu... ne mogu da se opustim maximalno.. imam neke ventile koji me dr¾e vrlo malo vremena... ali su¹tini ¾ivim zanimljivo... uop¹te mi stres nije nezanimljiv... xexee

Smrda

box vreca je odlican ventil!!!!!!
xexexe

Korisnicko Ime

ili udaranje glavom o zid :K

Smrda

to malo vise boli.......xexexxe

Lusi

Sami sebi smo najveci neprijatelj,tek kad se desi nesto skroz ruzno shvatimo da su stvari koje nas nerviraju svakodnevno beznacajne ali to sami ne primecujemo.zato ne nerviraj se ili svaki put odvrni ventil da se nista ne nakupi,pa odjednom pukne i odleprsas.........

Bred

pa jest al treba naci taj ventil i nacin, vreme i mesto da ga odvrnes :wink:

Smrda

a i izgovor.....
xexexe

sandric

Ja sam konstantno pod stresom...valjalo bi da se malo opustim

Korisnicko Ime

Valjalo bi, valjalo bi :K