Poljaci se prijavljuju za isterivace djavola

Started by Bred, 26-10-2006, 11:09:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Sve vi¹e poljskih uèitelja, posebno u gradu Loðu, prijavljuje za obuku za egzorcizam.
Mo¾ete li da zamislite ¹kolu i nastavni program iz kojeg bi bile izbaèene „evroizmi¹ljotine” kao ¹to je tolerancija prema manjinama i homoseksualcima i u kojoj bi nastavnici bili osposobljeni da prepoznaju uèenike opsednute ðavolom?



STARINSKI - Poljski ministar prosvete Roman Gjertih, koji je i potpredsednik vlade, smatra da je ba¹ takva ¹kola vi¹e nego po¾eljna. Ideju podr¾avaju i ostali èlanove njegove ultrakatolièke nacionalistièke stranke, Lige poljskih porodica.

Da stvar nije neozbiljna, potvrðuje èinjenica da se sve vi¹e poljskih uèitelja, posebno u gradu Loðu, prijavljuje za obuku za isterivaèe ðavola. U jednoj su ¹koli, na primer, odustali od namere da postave ilustraciju postanka i evolucije èoveka od majmuna, uz obrazlo¾enje da ne ¾ele da provociraju vladu.

Gjetihovom ratu protiv Darvina i evolucionista u Poljskoj, a u Evropskom parlamentu njegov otac Maæej, pridru¾io se i ministrov zamenik Miroslav O¾ehovski. Cilj je da se Darvinova teorija ukloni iz ¹kola i zameni „obavezujuæom istinom" da je Bog stvorio svet odjednom.

- Teorija evolucije je legalizovana la¾, pogre¹na teorija Èarlsa Darvina, mo¾da zato ¹to je bio vegetarijanac - ka¾e zamenik ministra.

Dodatno, O¾ehovski ukazuje da se ud¾benik Evropske unije o toleranciji prema razlièitostima neæe naæi u poljskim ¹kolama, „barem dok je on u ministarstvu", jer je svet ¾iveo bez tolerancije i da tako mo¾e i dalje.

Takve poruke iz ministarstva, uèitelji su shvatili vi¹e nego ozbiljno. Sve je vi¹e onih koji smatraju da je sposobnost prepoznavanja uèenika opsednutog ðavolom va¾nija od tolerancije. Nedavno je, na primer, susretu sa crkvenim egzorcistom prisustvovalo stotinak uèitelja. ||||

Ni u Poljskoj nisu svi protiv Darvina
SPOR Uprkos stavu ministara, u odbranu evolucije, osim nauènika i medija, stala je i zvanièna Poljska katolièka crkva. „Teoriju evolucije ne osporavaju ozbiljni ljudi. Papa Jovan Pavle II je jo¹ pre 10 godina rekao da je to ozbiljna nauèna teorija koje ne mo¾e da se odbaci. Za hri¹æanina, Bog je mogao da stvori svet i u skladu s teorijom evolucije", izjavio je nadbiskup Juzef ®iæinjski, poruèujuæi nacionalistima da ne budu veæi katolici od pape.