Genetièar dr Miodrag Stojkoviæ dobio jakog partnera

Started by Bred, 06-06-2006, 19:51:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Italijani ula¾u tri miliona evra u kliniku
Italijanska farmaceutska kompanija „Sintofarm“, sa sedi¹tem u Milanu, ulo¾iæe tri miliona evra u Kliniku za ve¹taèku oplodnju i Centar za istra¾ivanje matiènih æelija u Leskovcu genetièara Miodraga Stojkoviæa, prvog Evropljanina koji je klonirao ljudski embrion u humane svrhe, saop¹teno je juèe na pres konferenciji u leskovaèkoj op¹tini. Polovina tog novca biæe ulo¾ena u klinièku opremu, name¹taj i automobile.

Predstavnici „Sintofarma“ Ðovani Bernardi i Dragan Markoviæ i predsednik SO Leskovac Goran Cvetanoviæ rekli su da æe novac biti plasiran preko preduzeæe „Sintocel“, koje su nedavno u Leskovcu osnovali Italijani i Stojkoviæ.

- Ovo je samo poèetak. Mi smo spremni da investiramo i u pro¹irenje bolnice i izgradnju hotela u Leskovcu, jer verujemo u projekat profesora Stojkoviæa. On je mogao da bira posao svuda u svetu, ali se opredelio za svoj rodni grad, gde æe dovesti ceo svet. Ako Saudijska Arabija ima naftu, Leskovac ima dr Stojkoviæa - slikovito se izrazio Bernardi, dodav¹i da æe Stojkoviæev uspeh u Leskovcu biti odlièna reklama „Sintofarmu“ koji, kako je reèeno, pored Italije, ima svoje fabrike za proizvodnju humanih lekova i u Kini, Poljskoj, Kolumbiji, Braziliji i Kolumbiji.

Klinika æe biti sme¹tena u op¹tinskoj kuæi, od oko 300 kvadrata, na Hisaru, koja je data Stojkoviæu na stogodi¹nje kori¹æenje. Radovi, koji æe op¹tinu ko¹tati preko 21 milion dinara, trebalo bi da se zavr¹e za mesec dana.

- Prema na¹im oèekivanjima, Stojkoviæu æemo predati kljuèeve kuæe za mesec dana, a klinika bi trebalo da poène s radom krajem septembra ili poèetkom oktobra - kazao je Goran Cvetanoviæ.

Prema njegovim navodima, Stojkoviæ je prilikom pro¹lonedeljnog boravka u Leskovcu za sebe i svoju suprugu i saradnika, Nemicu Petru kupio kuæu pored reke Vuèjanke u obli¾njoj varo¹i Vuèje.

Cvetanoviæ je demantovao tvrdnje predsednika op¹tine Gojka Velièkoviæa da cena adaptacije Stojkoviæeve klinike po jednom kvadratu ko¹ta oko 1.100 evra.

- Adaptira se prostor od 277,30 kvadrata klinike, dogradnja jo¹ jedne hirur¹ke hale, ureðuju se dvori¹te od 680 kvadrata i parkirali¹ta, i cena po kvadratu iznosiæe 790 evra. Ukupno je potrebno 21,3 miliona dinara, a Op¹tinsko veæe je do sada uplatilo svega devet miliona dinara - objasnio je, izraziv¹i uverenje da æe ipak novac biti uplaæen u predviðenom roku.

- Ovaj projekat je mnogo ozbiljniji od politièkog prepucavanja - zakljuèio je Cvetanoviæ.

Milica Ivanoviæ


AVENDON

Svaka njemu cast!!!!!!!!!

Vise leskovcane nece prozivati za papriku................. :)