Budi nezamenljiv na poslu

Started by Bred, 01-11-2006, 08:30:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

SAVET - Svako ima odreðene sposobnosti, ali samo mali broj uspe da svoje vrednosti u potpunosti poka¾e. Nije retko da je zato mlad radnik slabo plaæen zbog neiskori¹tenog potencijala.

Zato, ne èekajte potvrdu, veæ sami gradite reputaciju. ©efove zanimaju rezultati - ostvarite ih ¹to pre i postaæete radnik na "dobrom glasu" koji je neophodan kolektivu.

Poslovi, takoðe, moraju da budu primereni va¹em potencijalu. Ne zadr¾avajte se u "hladovini", tra¾ite preme¹taj! Uverite ¹efa da vas je podcenio i da ste korisniji na poziciji gde æete moæi da se bolje doka¾ete.

Budite u isto vreme, ukorak sa informacijama, jer tehnologija napreduje i veoma su va¾na nova znanja, kako vas ni¹ta ne bi iznenadilo. Savesnim radom postanite retka i tra¾ena osoba i ubrzo svi æe vas smatrati nezamenljivim. ||||

24sata

3OPAH

Prvo treba naci (dobar) posao. Sve ostalo ide samo po sebi.

Bred

ah da, ali kako naci dobar posao?

zoe

Тако што покажеш послодавцу да си незаменљив! :wink:

Maslacak

Ako zaista pokazes poslodavcu da si nezamenljiv, onda se lepo oprostis sa privatnim zivotom...
Imam u kuci slucaj tate koji odlazi na posao u 6 i vraca se oko 8 navece...
a direktor ga redovno zove i vikendom, pa u sred nedeljnog rucka ide da radi...
dobar je posao, dobra plata, ali..
neka hvala!

hulio_salinas

@maslacak

zato trpis torturu nekoliko godina, nakupis gomilice kesa i predjes u privatni sektor... ako neces nikome da budes rob, budi sam sebi gazda... od toga nema bolje... osim...

:K

========

tesko je biti nezamenjiv pogotovo u danasnjem svetu... mozes da budes nezamenjiv kada si jedini na poslu, ali kada dodje mlada nada (konkurent), mozda odes u staro gvozdje, zato sto poslodavac konkurentu moze dati manju platu...   :/    :][

Maslacak

Quote from: hulio_salinas on 03-11-2006, 13:19:32
... ako neces nikome da budes rob, budi sam sebi gazda... od toga nema bolje... osim...

Odgovorno tvrdim, da oni koji su sami sebi gazde, rade vise od onih koji rade za nekoga... to je mnogo teze.
Tek takvi nikad ne dolaze kucama... zato sto nose jako veliku odgovornost, i ulazu ogroman trud jer je to njihovo...i zele da uspeju, pa se i kad se uspe onda zeli sve vise i vise.... a u najmanju ruku, velika je i odgovornost sama teznja i trud da sve ne ode u... :K

hulio_salinas

gresis!

imam primer u kuci...

covek radi privatno, ali je uvek kod kuce!

razlog: zivimo iznad firme... buhahaa...   :K

Darker

Quote from: Maslacak on 03-11-2006, 13:44:17
Quote from: hulio_salinas on 03-11-2006, 13:19:32
... ako neces nikome da budes rob, budi sam sebi gazda... od toga nema bolje... osim...

Odgovorno tvrdim, da oni koji su sami sebi gazde, rade vise od onih koji rade za nekoga... to je mnogo teze.
Tek takvi nikad ne dolaze kucama... zato sto nose jako veliku odgovornost, i ulazu ogroman trud jer je to njihovo...i zele da uspeju, pa se i kad se uspe onda zeli sve vise i vise.... a u najmanju ruku, velika je i odgovornost sama teznja i trud da sve ne ode u... :K
Skroz taèno, (polu)¾iv primer kuæi (tj. sad je jo¹ uvek na poslu)...

hulio_salinas

ma zezam se ja malo...

vrlo dobro znam sta je biti rob svoje privatne firme... malko sam se nasalio...

ali ja to gledam sa vedrije strane:
Bolje da se ista radi, nego da se nista ne radi... IPAK SE OKRECE...   :hm

Bred

Ili biti rob (swog) foruma :wink:

Smrda

mislim da niko nije nezamenljiv....
a sto se tice toga biti ili ne biti rob!?!?!...pa...bolje biti svoj rob,nego tudji....

Bred