Firme nude stalan posao i nesvr¹enim studentima

Started by Bred, 08-11-2006, 11:44:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

POSAO - Vi¹e od 1.000 studenata i diplomaca tehnièkih fakulteta ostavilo je radne biografije na Sajmu zapo¹ljavanja u zgradi tehnièkih fakulteta, u Bulevaru kralja Aleksandra, u potrazi za poslom ili praksom u nekoj od 22 firme koje su se tamo predstavile.

„Microsoft", „E smart", „Schneider Electric", „Rigips", „Kom trejd grup" i „Telekom Srbija", neke su od firmi koje su do¹le da „regrutuju" studente kojima je ostalo nekoliko ispita do kraja za praksu ili obuku za rad, kako bi mogli kasnije da ih zaposle. Mnoge od njih su do¹le da ponude odmah èak i stalno zaposlenje. Kompanija „E smart" koja se bavi informacionim tehnologijama na pro¹logodi¹njem sajmu zapo¹ljavanja zaposlila je èak devetoro diplomaca. Firma „Elsys" ove godine tra¾i 14 mladih programera koji su pri kraju ili su zavr¹ili studije ETF, FON ili PMF.

- Sviða mi se ideja da se organizuje ovakav dogaðaj ali sam razoèaran zato ¹to u svojoj struci ne mogu da naðem ni¹ta. Zavr¹io sam za programera ali vi¹e se nude poslovi u menad¾mentu i trgovini - ka¾e diplomac ETF-a Ðorðe Èoviæ (25).
js ||||

24sata

Korisnicko Ime

Odlicno, ja sam odusevljen. Toliko je mladih strucnjaka na ovim fakultetima koji su apsolutno spremni da rade i na najvecim projektima. Lepo je to sto se pruza sansa mladim ljudima. Najezio sam se kada sam video da u 90% slucajeva na konkursu za posao traze dve godine radnog iskustva (mislim na programere, informaticare...).

Smrda

da,da...nadam se samo da je ovo zaista tako....bilo bi super...a i pomoglo bi sticanju tih dve godine iskustva koje svi traze...super,super...

AquArius

@KI

Te dve godine pomenutog iskustva se u nekom inostranstvu steknu kroz praksu,
dobar deo se nakupi u toku samog studiranja, tokom leta i slicno,
hocu reci - sve im se priznaje kao radno iskustvo...