Novi koordinator Svetske razmene studenata farmacije

Started by Bred, 27-08-2006, 14:32:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Svetska federacija studenata farmacije (IPSF) osnovana je 1949. godine. U ovom trenutku predstavlja preko 350.000 studenata iz preko 90 zemalja. Cilj IPSF-a je da zastupa interese studenata i da podstice medjunarodnu saradnju izmedju buducih kolega farmaceuta. IPSF je u zvanicim odnosima sa Svetskom Federacijom Farmaceuta (FIP), Svetskom Zdravstvenom Organizacijom (WHO), UNESCO-om I mnogim drugim asocijacijama sirom sveta.

NAPSer  sprovodi program razmene vec dugi niz godina, i iz godine u godinu belezi sve bolje rezultate. Uspesnost se ogleda u sve vecem broju kolega iz inostranstva koji se opredeljuju bas za nasu zemlju kao destinaciju.
Posle dve godine angazovanja kao NAPSer SEO (Student Exchange Officer) i u okviru IPSF Student Exchange Committee-a, Natasa Nikolic je na 52. IPSF kongresu u Cairnsu, Australija izabrana na poziciju IPSF Chairperson of Student Exchange.  SEO je osoba koja na nacionalnom nivou koordinira projektom razmene studenata.
IPSF Student Exchange Committee je grupa koji cine 4 SEO-a kojom rukovodi IPSF Chairperson of Student Exchange, a sa zadatkom upravljanja i daljeg razvoja projekta razmene studenata na svetskom nivou.

Natasa je na ovu poziciju izabrana na osnovu dosadasnjeg angazovanja u IPSF-u glasanjem od strane svih zvanicnih delegata sveta koji su bili prisutni, i naravno rezultata koje je kao SEO postigla na nacionalnom nivou. Za vreme kongresa svaki kandidat se predstavio zvanicnim delegatima sveta i predstavio svoj program i ideje kao potencijalni buduci predsednik.
Po svim kriterijumima projekat razmene koji NAPSer sprovodi je svrstan medju pet najboljih na svetskom nivou. Inace, IPSF cini oko 90 zemalja, a u razmeni aktivno ucestvuje nekih 40.
Ovo je ujedno i prvi put da je neko iz NAPSer-a i Srbije od postojanja IPSF-a zauzeo tako visoku poziciju u IPSF-u. Tokom dve godina rada za razmenu studenata, Natasa je uspela da nastavi dobru reputaciju koju Srbija ima u IPSF. Takodje da obezbedi stalni rast dolazecih, a time i odlazecih studenata na razmenu.
Njen rad produkt je kvalitetne primopredaje od strane prethodnog koordinatora razmene, Marka Niketic koji je postavio NAPSer razmenu na noge i zapoceo imidz kakav Srbija danas uziva u svetu studenata farmacije. Marko Niketic je 3 godine bio koordinator, i 2 godine clan SEC i svojim prisustvom i zalaganjem jako uticao na tok razvoja IPSF-a.
Ove godine Srpski studenti farmacije su otisli na sve kontinente. Rast NAPSer razmene studenata mozete videti i na  website-u.
Tokom poslednje godine kao koordinator uspostavljena je saradnja i sa pojedinim institutima Farmaceutskog Fakulteta, tacnije Toksikologija, Farmakognozija i Bromatologija gde od sada zainteresovani strani studenti mogu da obavljaju jednomesecnu praksu. Takodje omoguceno je Srpskim studentima da smestaju strane studente i dobiju mogucnost upoznavanja stranih kolega iz celog sveta.
Uskoro na IPSF sajtu mozete videti ko ce sve ciniti izvrsni odbor ove organizacije za 2006-07 godinu.
Mozete joj pisati na mail: sep[et]ipsf.org

pereca

Bred

3OPAH

Natasa

hulio_salinas

3OPAH

Natasa

Moj predlog svima je da pokazu ono sto znaju, da se toga ne stide (ne shvatajte bukvalno :) ) i samo napred. Ja o ovome nisam ni sanjala, ali jako volim kada kazu da sam iz Srbije ...doduse malo mi krivo kada cujem da do sada u IPSF i FIP nije bilo nikog na najvisim funkcijama....

Natasa

Povodom mandata, evo kako je izgledao moj insiderski posao na prvom sastanku IPSF-a.
Tim pre, zavirite ko sve sada upravlja IPSF-om.