Zemljotres kod Paraæina, nema ¹tete ni povreðenih

Started by Bred, 22-11-2006, 11:48:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Zemljotres magnitude 4,8 stepeni Rihterove skale, koji je juèe ujutru oko 2.59 èasova pogodio podruèje sela Donja Mutnica na 16 kilometra od Paraæina, nema nikakve veze sa eksplozijom vojnog skladi¹ta u oktobru.

Zemljotres je veoma uznemirio stanovni¹tvo celog Pomoravlja, ali veæe materijalne ¹tete nije bilo. Graðani pomoravskih op¹tina su iza¹li na ulice, a u epicentru zemljotresa na kuæama je polomljeno po nekoliko crepova.

- U istoj epicentralnoj oblasti, 26. novembra pro¹le godine registrovan je zemljotres magnitude 3,9 stepeni Rihterove skale. Dolina Pomoravlja i rub prema Kuèajskim planinama jedna je od trusnih zona sa najvi¹im potencijalom u Srbiji, gde se mogu dogoditi i zemljotresi magnitude do ¹est stepeni Rihterove skale - ka¾e direktorka Seizmolo¹kog zavoda Srbije Slavica Radovanoviæ.

Ona je potvrdila da se zemljotresi te jaèine javljaju svake dve-tri decenije. U dugoroènom smislu, na prostoru Pomoravlja treba oèekivati takve potrese.

- Posle udara, registrovana su jo¹ dva potresa znatno slabijeg intenziteta. Moguæe je da æe se sve zavr¹iti sa ovim zemljotresom. Seizmièka energija nastaviæe da se akumulira u narednim mesecima i godinama - navela je Slavica Radovanoviæ.

I.I.

blic

Coolgemini

A ja pomislio zasto je televizor poceo u te sitne sate da skakuce.... :K...beshe neprijatno... :roll:

Bred

mullala

Ja sam spavala... i zemljotres me je probudio.
Nikad mi se to nije dogodilo, obicno me mama panicno budi, i tera da se oblacim i da izlazim iz zgrade.
Sad sam se, ne samo, probudila, vec sam osetila cak i druga dva potresa.
Posle toga sam pogledala na sat i videla da je 3:00. :D
Jos samo da umem da odredim koliko stepeni Rihtera, pa sam mogla i ja da napisem ovaj clanak :lol:

bla

Ljudi se najvise istripovali zbog eksplozije onog skladista.

hulio_salinas

covece... nikad do sad nisam osetio zemljotres... spavam cvrstim snom...   :][

nasty girl

ja sam spavala i kad je poceo zemljotres probudila sam se i trebalo mi je pola sata da se sredim....  :H

bas sam lose spavala tu noc....

hulio_salinas

***Nasty ti kao da si seizmoloska stanica...

:>

=========

oprostite na OFFu

bla

[off]
mnogo je lose kad te probudi zemljotres. prvo vidis da se sve ljulja, pa ti odmah pada na pamet "jao koliko sam popio" i treba ti dosta da se opasuljis
[/off]