Mobilni telefoni bezopasni

Started by Bred, 06-12-2006, 10:50:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

Izvor: FoNet
London -- Posle istra¾ivanja koje je trajalo 21 godinu, nauènici su zakljuèili da mobilni telefoni ne uzrokuju rak, pi¹e Tajms.

Reè je istra¾ivanju kojim je obuhvaæeno 420 hiljada korisnika i kojim su definitivno odbaèeni strahovi o moguæoj povezanosti tih telefona i tumora.

Studija izvr¹ena u Danskoj dala je rezultate koje su mnogi struènjaci dugo oèekivali, a dokazi su èvrsti jer je istra¾ivanje izvr¹eno na velikom uzorku stanovni¹tva i u dugom vremenskom periodu, pi¹e Tajms.

hulio_salinas

cekaj cekaj...
tumor? a sta je sa ostalim oboljenjima?

Al-Jasmina

21 godinu?  :shock Alo...jel to izvestaj iz buducnosti ili?  :shock

Bred


Al-Jasmina

Misli na deformitete prstiju od stalnog chukanja po tipkicama,
akne od ispipanog telefona prislonjenog uz lice
psihosomatske tegobe od prevelikih troskova koriscenja...

:>

joke...

Ima tu nekih momenata, ne mogu se setim...

hulio_salinas

pa cekaj sad... ima nekih fora sa mozgom, sa prostatom itd... ne znam tacne nazive oboljenja, ali nisu kanceri...

stef

 Ja sam cuo da telefoni, ekrani, ispijaju energiju.  :`?

Al-Jasmina

Ne, ekrani zrache energijom, ali to je vezano za taj ekran u koji gledas..cak zrache dobru energiju, ali svejedno, smaraju :)
Why? Zato sto zaboravljamo da trepcemo kad se zapiljimo ali
ovo zalazi u novu temu...

Ne znam,
ali opet ako se mobilni nosa u dzepu uz telo stalno, sigurno je da moze imati posledice po zdravlje...
ali to mora valjda bas stalno da se snosi...

zabica

iz licnog iskustva-blejanje pred kompom, tj zracenje ekrana podize temp, a verujem da i dugi razgovori mobilnim telefonom deluju isto!

Darker

Quote from: Bred on 11-12-2006, 14:40:23
kojim ostalim hulio?
Мобилни телефони смањују плодност
Мушкарци жртве
Сви који их користе више од четири сата дневно имају лошију сперму


Ново проучавање изнедрило је забрињавајућу везу између лоше сперме и броја сати које просечан мушкарац потроши разговарајући на мобилном телефону. Другим речима, припадници јачег пола се, према лекарским исказима, излажу опасности да остану неплодни!

На основу резултата објављених на годишњем састанку Америчког друштва за репродуктивну медицину у Њу Орлеансу, мушкарци који користе мобилни више од четири сата дневно имају мање сперматозоида и знатно лошију сперму. Медицинари верују да су оштећења узрокована електромагнетским зрачењем или загревањем које ови уређаји испуштају када се употребљавају.

Подаци из истраживања наговешћују да ће се милиони суочити с тешкоћама очинства због распрострањености мобилних справа, а одакле то може, донекле, да објасни зашто је међу Британцима данас ниска стопа плодности.

Збир сперматозоида је у току последњих десет година опао за 29 одсто, и то се, такође, може делом приписати и другим узроцима, као што су гојазност, стрес, загађење околине и сличним који условљавају хормонске поремећаје.

Најновија студија поткрепљује налазе претходног изучавања које је недвосмислено утврдило везу између коришћења мобилног телефона и квалитета сперме, а поврх тога она је спроведена на већем броју људи што јој даје на тежини и веродостојности.

Амерички научници у Кливленду и Њу Орлеансу су са лекарима из Мумбаија (Индија) посматрали више од 360 мушкараца који су пролазили кроз провере на клиници за лечење плодности. Према количнику сперматозоида разврстали су их у три групе. Лечени који су употребљавали мобилни више од четири сата дневно имали су 25 посто мање сперматозоида од парњака који га никада нису користили.

Показало се да су мушкарци који су чешће користили мобилни телефон имали већа искушења с квалитетом сперме и с покретљивошћу сперматозоида – што је битан чинилац плодности – смањеном за трећину. Исто тако имали су 50 процената мање правилно обликованих сперматозоида, само петина је изгледала природно испод микроскопа.

„Готово милијарду људи широм света данас се не одваја од ових справа, и то у многим земљама расте 20 до 30 постотака годишње”, рекао је професор Ашок Агарвал, директор Репродуктивног истраживачког центра на клиници у Кливленду, који је предводио ово занимљиво истраживање. „У следећих пет година ова бројка ће се удвостручити. Људи би морали двапут да размисле какве би последице могли имати, уколико користе мобилне телефоне. То је као употреба четкице за зубе, међутим мобилни могу да униште плодност.”

Више од 40 милиона Британаца има поменуту направу.
„Очи, груди и тестиси су подручја која упијају највише енергије, уз то многи мушкарци мобилне носе за појасом или у џепу”, објашњава Аластер Филипс, директор групе „Пауервоч” која са бави овим питањима. „Слање текстуалних порука (SMS) укључује мање напонске снаге него разговарање, али изазива веће зрачење.”
Нема разлога да слична запажања не важе за Србију, само ваља установити тачан број корисника мушког пола.
Саша Прпа
[објављено: 12.12.2006.] Politika

dyki

Ufffff.... Nista, znaci da zamrznem spermu za dva-tri deteta, jos malo ako bude neki skart, i onda ud'ri po telefoniranju!!! :)

Smrda

Quote from: dyki on 12-12-2006, 17:07:47
Ufffff.... Nista, znaci da zamrznem spermu za dva-tri deteta, jos malo ako bude neki skart, i onda ud'ri po telefoniranju!!! :)
ludak!!!
:> :> :>
najbolje da to odradis odmah,pa se posle opustis!!
ma ja ne verujem da je bas to toliko stetno....
mislim zracenje i ajde nekako..ali sta danas ne zraci,zraci tv,pa ga gledamo....sve zraci...
mislim koliko zracenja ima,bolje da se odmah svi zamrznemo :roll:

hulio_salinas

D
tnx     :cvet

=========

dyki
luuud si...

Al-Jasmina

Quote from: smrda on 12-12-2006, 21:17:36
ludak!!!
:> :> :>
najbolje da to odradis odmah,pa se posle opustis!!
ma ja ne verujem da je bas to toliko stetno....
mislim zracenje i ajde nekako..ali sta danas ne zraci,zraci tv,pa ga gledamo....sve zraci...
mislim koliko zracenja ima,bolje da se odmah svi zamrznemo :roll:

DA

i ne,
ne znas koliko stvari u nasoj okolini sve vise i vise uzima danak plodnosti
mobilni je samo vrh ledenog brega...
Pa nije dzabe snimljen onaj SF sa Majkl Kejnom
gde se spasava poslednja trudnica na Zemlji :K

Smrda

upravo tako Jass...zato i rekoh,bolje odmah,pa da ne razmisljamo....hehehe...mada....