Kongres farmaceuta

Started by Danica, 11-11-2006, 14:28:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Adonis_Vernalis

Simpozijumi se po Evropi obicno organizuju na Univerzitetima. Nadam se da ce ta praksa pustiti koren i u nasoj zemlji, na nasem fakultetu, naravno. Jer ima svu neophodnu infrastrukturu, dovoljno prostora, a i ne izgleda lose... Nemamo se cega stideti.

E sad, jedini problem koji uocavam, a koji uopste ne mora da bude problem, je dislociranost naseg fakulteta. Zasto ne mora da bude problem? Pa, u Frankfurtu je 1998. godine organizovan Medjunarodni simpozijum o etarskim uljima (ISEO) u Centru za biotehnoloska istrazivanja Johan Volfgang Gete Univerziteta. Taj Centar je nekoliko kilometara od gradskog jezgra, pa ipak nikome nije bio problem da dodju do njega i ostanu ceo dan na predavanjima, radionicama i na poster-prezentacijama. Ali, u Frankfurtu imate savrseno organizovan gradski saobracaj (tzv. U-Bahn, odnosno nesto kao laki metro), sa svemirskim satlovima umesto vozova, koji saobracaju u intervalu od 30-60 sekundi... tako da je cak i tamo bilo vrlo lako doci... Zamislite nas GSP koji treba da preveze dodatnih hiljadu ljudi u ovu nasu vazdusnu banju...  :hm

Licno, volim ovaj nas Kongres. Malo mi je zasmetalo to sto je i vama smetalo: toplota, zagusljivost i prilicna buka... Previse entropije za moj ukus. Ali, nadam se da cemo se ili navici na to, ili cemo menjati prostor u kome ce se Kongres ubuduce odrzavati. Mislim da su finansije sprecile da se Kongres i ove godine odrzi u centru Sava i hotelu Interkontinental kako je vazda bilo.

Bred

Finansije? Pa profesore ako neko ima para to su farmaceutske kompanije.

Adonis_Vernalis

Ma naravno, ali ja zaista pojma nemam sta je trazeno... A posto ne zelim da nagadjam, lakse mi je da poverujem da se, jednostavno, nije moglo drugacije. I ne boli me glava.