Veslanje I Kajakastvo

Started by yeca, 21-08-2006, 19:14:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

yeca

Na svetskom prvenstvu u Madjarskoj, èetverac Srbije osvojio zlato!!!!!!!!!!!

avgogh

svaka cast momcima! mogu da se kladim da nisu imali docek na aerodromu, i sl... a da su fudbaleri bedni u pitanju, to bi se slavilo na sve strane... samo kad se setim feste, povodom plasmana na svetsko prvenstvo...  :][

Chef

23/08/2006 | Izvor: B92, Beta
Sa zlatnom medaljom u treæu smenu

Milan Ðenadiæ, èlan kajaka èetvoroseda koji je na Svetskom prvenstvu u Segedinu osvojio zlatnu medalju, prvi dan nakon povratka u ©abac proveo je radeæi u treæoj smeni.

Ðenadiæ radi na benzinskoj pumpi.

Sveèani prijem za osvajaèa zlatne medalje odlo¾en je do povratka predsednika ¹abaèke op¹tine sa odmora.

Ðenadiæ je èlan ¹abaèkog Kajak kluba "Zorka-Kolor" u kojem je trener njegov otac Slobodan. Veslanje je trenirala i sestra Jelana, sada lekar-specijalizant hirurgije, i sestra od strica Sanja Ðenadiæ

pekmez

#3
E, Segedin je nekad bio nas. Evo jedne zanimljive slike iz Segedina>

avgogh

e, danas na vestima, primio ih i kostunica... ali narod nista! uzicani su solidno docekali oliveru!  :cvet

Chef

27/08/2006 | Izvor: B92
SP: Zlato za veslaèe Srbije!

Srpski dvojac sa kormilarom osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore u engleskom Itonu.

Nikola Stojiæ, Jovan Popoviæ i kormilar Ivan Ninkoviæ preveslali su regatnu stazu jezera Dorni kod Londona za ¹est minuta i 51,27 sekundi.

Oni su trku zavr¹ili sa èak 3,12 sekundi prednosti nad drugoplasiranim Italijanima i 4,14 sekundi nad "bronzanim" Kanaðanima, najveæim favoritima pre trke.

"Uspeh je ogroman jer smo u èamcu imali Popoviæa, koji ima samo 18 godina. Sjajno se uklopio sa Stojiæem, a ovi momci imaju kvalitet za medalje u Pekingu 2008. godine. Nadam se da æe dr¾ava znati da nagradi trud ovih sjajnih momaka", rekao je selektor Neboj¹a Iliæ.

„Ovo je ne¹to posebno. Hvala selektoru Iliæu ¹to je vrovao u mene. Uveren sam da ovo nije moja jedina medalja na seniorskim prvenstvima. Glavni cilj mi je uèe¹æe u pekingu, a do tada æu se truditi da u riznicu donesem ¹to vi¹e medalja“, rekao je tinejd¾er Jovan Popoviæ. Priredio: Vladimir Novakoviæ

vladimir

Bolje mi da ula¾emo u veslanje i vaterpolo nego u fudbal i ko¹arku... :>

pekmez


vladimir


avgogh

nesto kasno pristizu ove cestitke  :K :K :K :K :K

avgogh

svaka cast! iako su i oni podmladili ekipu, ipak su uzeli zlato! :D stojic je od popovica stariji i vise od deset godina...

pereca

Nikad nije kasno.
Cestitamo  :~

nasty girl

Veslanje: Oksford i Kembrid¾ na Adi

Veslaèi najpoznatijih svetskih posada Oksforda i Kembrid¾a nastupiæe u subotu i nedelju na meðunarodnoj regati na savskom jezeru u Beogradu. Na takmièenju pod nazivom "Devet velièanstvenih" pored èuvenih engleskih ekipa uèestvovaæe i osmerci Maribora, Zagreba, Budimpe¹te, Liona, Var¹ave, Karlsruea, Milana i domaæina Beograda. U subotu u podne na programu je trka na 500 metara, dok se u nedelju vesla deonica od 2.000 metara.

“Dobijanje ovako velikog takmièenja samo je potvrda visokog rejtinga koji na¹e veslanje, zahvaljujuæi sjajnim rezultatima u poslednjih deset godina, u¾iva u sportskom svetu" , izjavio je direktor regate Ðorðe Vi¹acki na konferenciji za medije u Skup¹tini grada, uz Veslaèki savez Srbije i preduzeæe "Univerzijada 2009", jednog od pokrovitelja manifestacije koja prevazilazi sportske okvire.

Predstojeæa regata predstavljaæe i uvertiru studentskom SP 2008. i Univerzijadi 2009.

Na¹u posadu koja æe braniti èast Beograda u izuzetnoj konkurenciji èiniæe: Èedomir Nikitoviæ (BK Univerzitet), Goran Nedeljkoviæ (BK Univerzitet), Goran Jagar (Sportska akademija), Goran Todoroviæ (Megatrend), Aleksej Martinov (DIF), uèenici Smederevske gimnazije Aleksandar Radoviæ i Elektrotehnièke ¹kole Ivan Ostojiæ i kormilar Ivan Ninkoviæ, uèenik Srednje ugostiteljske ¹kole u Beogradu.

Vampire 666

23/09/2006 | Izvor: B92
Osmerac Srbije pobedio u trci
U subotu u 12 èasova na Adi Ciganliji zapoèeo je vikend univerzitetskih osmeraca Evrope.

Odr¾ane su dve trke na 500m u kojima su uèestvovale posade Oksforda, Kembrid¾a, Milana, Moskve, Var¹ave, Liona, Kalrsruea, Segedina, Zagreba i Beograda.

Osmerac Srbije sa kormilarom pobedio je u finalu, prestigav¹i posadu Oksforda. Pobednik je ostvario vreme 1:20:38, Oksford je zaostao 48 stotinki, a treæa je bila posada Univerziteta iz Milana sa vremenom 1:21:88.

Time su Aleksandar Radoviæ, Aleksej Martinov, Goran Nedeljkoviæ, Jovan Popoviæ, Goran Todoroviæ, Èedomir Nikitoviæ, Ivan Ostojiæ, Goran Jagar i kormilar Ivan Ninkoviæ dobili priliku da se takmièe sa èuvenim veslaèima Evrope i uðu u istoriju srpskog veslanja.

U finalu su jo¹ veslale posade Liona, Karlsruea i Zagreba.

Jedan od favorita trke, Univerzitet Kembrid¾, zbog problema sa èamcem odustao je u polufinalu.

Prisutnima na Adi Ciganliji obratio se predsednik Ministarstva prosvete i sporta, Slobodan Vuksanoviæ koji je po¾eleo na¹im veslaèima da se plasiraju u finale i izrazio zadovoljstvo zbog organizovanja ovakvog sportskog dogaðaja.

Veslaèki spektakl “Devet velièanstvenih” nastavlja se u nedelju na Adi Ciganliji trkom univerzitetskih osmeraca na 2.000 metara. S obzirom da je sutra i Meðunarodni dan gluvonemih, na stazi Ade æe se trkati deca o¹teæenog sluha.
Priredio: Andrijana ®ikiæ

hulio_salinas

10. jul 2007. | Izvor: B92, Tanjug | MT
Zoriæ: "Cilj: OI u Pekingu"



Veliki uspeh na Evropskom prvenstvu u ©paniji predstavlja podstrek za srpske kajaka¹e, kojima je cilj da na predstojeæem ¹ampionatu sveta u Duzburgu ponove odliène rezultate i ostvare normu za uèe¹æe na Olimpijskim igrama u Pekingu, istaknuto je na konferenciji za novinare koja je odr¾ana u utorak.

Zlatnom medaljom Ognjen Filipoviæ, Bora Sibinkiæ, Milan Ðenadiæ i Dragan Zoriæ, u trci èetveraca na 200 metara, i bronzanim odlièjem na istoj distanci Filipoviæ i Zoriæ najavili su uspe¹nu sezonu u kojoj najva¾nije akcije predstavljaju Svetsko prvenstvo u Duizburgu od 8. do 11. avgusta i ¹ampionat Evrope za juniore i mlaðe seniore, koji æe se odr¾ati od 30. avgusta do 2. septembra na Adi Ciganliji.

"Na ¹ampionat sveta putujemo sa ciljem da odbranimo zlatnu medalju sa pro¹logodi¹njeg  prvenstva u Segedinu. Zahvaljujuæi uspehu u ©paniji, na prvenstvo u Nemaèku odlazimo opu¹teniji, sa ciljem da ponovimo rezultat iz Maðarske, a Zoriæ i ja oèekujemo da æemo ispuniti olimpijsku normu u trci na 500 metara", kazao je Ognjen FIlipoviæ.

Zoriæ je kazao da se Filipoviæ i on veoma ozbiljno pripremaju za predstojeæe takmièenje, da æe do puta u Duizburg trenirati dva puta dnevno na Adi Ciganliji i da je uveren da æe uspeti da obezbede plasman na pekin¹ku Olimpijadu.

"Nas dvojica se dugo takmièimo zajedno i nastojaæemo da izborimo plasman na Igre u Pekingu, a potom æemo poku¹ati da karijeru kruni¹emo medaljom sa Olimpijskih igara", rekao je Zoriæ.