Uputstvo za upotrebu glasackog listica

Started by Korisnicko Ime, 18-01-2007, 22:20:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Biljana Srbljanoviæ (18 Januar, 2007 - 22:23)

Iako smatram da blog nije zvanièni medij i da izborna æutnja za nas nije obavezujuæa, po¹tujem molbu Dejana Restaka, da mu la¾ni legalisti ne zaja¹u za vrat. Sad kada im je vreme da sja¹u.
Pa, pre nego ¹to nam zalepe usta, a naivno na javnom servisu, na primer, puste remek delo dr¾avnog reditelja (i to svake dr¾ave sa dovoljno novca za svoje miljenike, od mitinga na Gazimestanu na ovamo), filma u kojem neki prkosni Srbin prkosno pokazuje svoje prkosno dupe neopisivo glupom neprijatelju i time poka¾e kako Srbin Kosovo u stvari ne da i onda kada ga upravo daje, da ka¾em ¹ta ja mislim. Mislim da su izbori va¾ni, jedni od najva¾nijih do sada. Mislim da je glasaèki listiæ najaèe sredstvo borbe. Mislim da je svaki glas va¾an, svaki je odluèujuæi. I mislim da treba da glasamo po sopstvenoj savesti, ali svesni potpuno posledica. Ovo nije ¹ala. Ovo nije detinjasto prepucavanje oko video spotova, viceva, i-tube zajebancija. Ovo je pitanje opstanka na¹e zemlje.

Ko smatra da je Kosovo na¹e, uprkos izgubljenom ratu i kapitulaciji koju smo potpisali, uprkos tome ¹to tamo vec sedam godina o svemu odluèuju inostrane trupe, tamo gde srpski premijer, a ni predsednik, ne mogu ni nogom da kroèe, a da predhodno ne potra¾e i ne dobiju neizvesnu dozvolu od medjunarodne komande nekada¹nje srpske pokrajine, neka glasa tako kako misli.

Ko smatra da zavlaèenje, laganja i varanje jadnih ljudi koji su ostali da ¾ive u srpskim etnièki èistim enklavama, bez ikakve ¾elje, a ni moguænosti da ikada obnove pokidane veze i ponovo zapoènu su¾ivot sa veæinskim stanovni¹tvom teritorije koju smo, de facto, izgubili kumanovskim sporazumom, ko smatra da je podlo laganje Srbima sa Kosova u lice, da æe teritorija na kojoj ¾ive ipak jednom ponovo postati Srbija, ko smatra da je dozvoljeno lagati te ljude, a u svrhu sopstvenog odr¾anja na vlasti, neka tako glasa.

Ko smatra da je premijer Djidjiæ ubijen "jer se maèa laæao", ko smatra da je posao ministra unutra¹njih poslova i generalnog direktora javnog servisa ogleda i u poverljivim, tajnim i protivzakonitim razgovorima sa prvooptu¾enim za muèko ubistvo njihovog najveæeg politièkog konkurenta, neka tako i glasa.

Kome je Ceca slika naroda, ko razume pijane majmune, kako toksinirani pilje u pikslu i di¾u ruke u V, samo da mu u Guèi na uvo zapi¹ti truba, da mu zasvira mo¾da upravo onaj èiju je cigansku majku psovao, pljuvao, èesto i batinao na ulicama ama ba¹ svih gradova Srbije, taj neka tako i glasa.

Koga nije bilo sramota Borine pesme, neka glasa, ako ume.

Ali, kome nije bilo dovoljno samo da mu se ka¾e - ja s pesmom nemam ni¹ta, ja osudjujem bezobzirno vredjanje, a da istovremeno otvoreno planira paktiranje sa onima koji su - ba¹ tako kako su nakaznu pesmu poruèili i platili i to Kosovo veæ odavno svojom impotentnom i kukavièkom politikom prodali, ljude iz ove zemlje najurili, lopove, ubice i secikese velièali, a obièan, normalan svet prezreli, taj opet nek glasa tako.

Ko hoæe zemlju bez Ratka Mladiæa, neka glasa tako.
Koga je sramota tuèe na Australian Openu, prvog nasilja medju navijaèima u istoriji tenisa, zbog koje nas od juèe èitav svet ponovo gleda sa neskrivenim gadjenjem, neka glasa tako.
Ko misli da je hrabrost, odgovornost i obaveza reæi - Srbija je mala, jer smo je mi sami rasparèali, neka glasa tako.
Kome je dosta la¾i i ko bi da vi¹e proguta tu najveæu ¾abu i to odmah, pa da se i to muèenje zavr¹i, pa da mu dete mo¾da ipak zauvek ne ode iz zemlje, neka glasa za ono ¹to mu je va¾nije.

Moj otac, moja majka, moje kolege i prijatelji, gomila normalnog, obiènog sveta oko mene, zgro¾ena nad idejom da u buduæoj vladi mogu, uz pobednike, da sede i glavni predstavnici ove, sada¹nje vlasti na izdisaju, glasaæe u nedelju vodjeni time.
Moja majka ne hrani nos, moj otac ne hrani venu. Oni u nedelju izlaze da spreèe paktiranje sa Legijinim poverenicima, sa plaæenicima sopstvene sujete, sa onima koji æe da ¾rtvuju narod, da bi nebesku Srbiju spasli.

Sedim ovde, u ovoj lepoj zemlji, u koju se nikada ne bih preselila, da sam ikako drugaèije mogla i koja mi nikada, nikada, nikada neæe zameniti tu, tamo, usranu i moju. Sedim ovde i nadam se.

Blog B92

Darker

 :Bog :Bog :Bog
Volim ljude koji znaju kvalitetno da sroèe ono ¹to ja mislim...