16000 tela u mrtvacnici u Bagdadu!!!

Started by mikele, 15-01-2007, 10:06:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mikele

©esnaest hiljada tela u mrtvaènici u Bagdadu

U mrtvaènicu u Bagadadu dopremljeno je 16.000 neidentifikovanih tela tokom 2006. godine, od kojih su veæina ¾rtve pobunjenièkih napada, rekao je izvor iz te mrtvaènice agenciji Rojters.

Oko 1.350 tela dopremljeno je samo pro¹log decembra, rekao je taj izvor, koji nije ¾eleo da mu se navodi ime, jer su iraèke vlasti zabranile zvaniènicima da objavljuju broj poginulih.

Procena je da je izmedju 80 i 85 odsto mrtvih bilo ¾rtva nasilja.

Podaci iz mrtvaènice, koji se odnose samo na Bagdad, sugeri¹u da podatak koji je pre dve nedelje izneo izvor iz ministarstva unutra¹njih poslova, da je u "teroristièkom nasilju" pro¹le godine nastradalo 12.320 civila, ne obuhvata sve nastradale u krvoproliæu u Iraku.

Statistièki podaci Ministarstva unutra¹njih poslova ne ukljuèuju nasilne smrti koje su kasifikovane kao "kriminal".

Zvaniènik ministarstva zdravlja rekao je prosle nedelje "Va¹ington postu" da je, prema podacima tog ministarstva, gotovo 23.000 civila i policajaca poginulo tokom pro¹le godine.

Ujedinjene nacije su procenile, na osnovu podataka Ministartva zdravlja i mrtvaènice u Bagdadu, da je samo pro¹log oktobra ¾ivot nasilno izgubilo 3.700 civila, odnosno oko 120 ljudi dnevno.

Iraèka vlada nazvala je takve podatke preterivanjem, ali nije saop¹tila druge.

(Beta)
Uzas,uzas,uzas.Eeeeejjjjjjjjjjj jedan omali grad je u mrtvacnici za samo godinu dana.  .grins. .grins. .grins.

hulio_salinas

To se ne zove strasno!  To se zove USA   .grins. .grins. .grins.

Wolf


mikele

#3
Jeste li obratili paznju da je tih 16 000 mrtvih samo u Bagdadu,a gde su ostali gradovi(Basra,Tikrit,Karbala,Mosul...) koji imaju prelo milion stanovnika(Basra oko 3 miliona)?Kada bi se sve to skupilo taj broj bi bio mnogo veci.