Igra kockicama ubrzava razvoj

Started by Bred, 11-10-2007, 10:37:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Istra¾ivaèi sa univerziteta u Va¹ingtonu su sproveli istra¾ivanje u kome je uèestvovalo 175 dece, uzrasta izmeðu 18 meseci i godinu i po dana.

Deca su podeljena u dve grupe. Prva je dobila kocke, koje su odneli kuæi i koristili ih ¹est meseci. Druga grupa dece je nastavila da se igra svojom omiljenom igraèkom.
Na kraju istra¾ivanja pokazalo se da su mali¹ani koji su se igrali sa kockama imali bogatiji reènik èak za 15 procenata, a isti rezultati su dobijeni i na testovima koncentracije.
Istra¾ivaèi ka¾u da igranje s kockama stimuli¹e deèju ma¹tu i ohrabruje ih da ¹to manje vremena provode ispred televizora.
Oni takoðe upozoravaju na to da bebe treba ¹to vi¹e vremena da provode sa ljudima. Beba je budna samo odreðeno vreme u toku dana, i ako to vreme, umesto sa ljudima, provede ispred televizora gledajuæi filmove, to usporava njen lingvistièki razvoj.

blic

*

Quote from: Bred on 11-10-2007, 10:37:44
da su mali¹ani koji su se igrali sa kockama imali bogatiji reènik èak za 15 procenata, a isti rezultati su dobijeni i na testovima koncentracije.

Ok za testove koncentracije i inteligencije, ali me interesuje kako im je to recnik bogatiji za 15% igranjem sa kockicama :hmm