Ilegalci i u menzi

Started by Bred, 05-01-2007, 15:06:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Svuda oko ni¹kih fakulteta oblepljeni su oglasi u kojima se za 15 evra nude na prodaju abonentske knji¾ice za ishranu u studentskim menzama. Posedovanje ove knji¾ice omoguæava da ruèak platite 45, a veèeru 38 dinara u jednom od tri studentska restorana.

Pravo da u menzama dobiju sva tri obroka imaju studenti na bud¾etskim studijama koji nisu iz Ni¹a. Bonove za ruèak mogu da kupe i akademci iz Ni¹a ako studiraju na teret dr¾ave.

- Znam da mnogo mojih kolega koji nemaju pravo jer nisu na bud¾etu, a ipak se hrane u menzi. Ima i Ni¹lija koji se ovde hrane. Sve mo¾e ako se ima veza. Znam da je cena knji¾ice 15 evra. Nekima se hrana ne sviða, ali uzmu knji¾icu i preprodaju je. Pa gde mo¾ete da ruèate za 45 ili da veèerate za 38 dinara. To se isplati i kad date 15 evra za knji¾icu - prièa Maja Milenkoviæ, studentkinja ekonomije iz Crvene Reke koju smo zatekli na ruèku u restoranu kod Pravnog fakulteta.

Ni¹lija Aleksandar Mitiæ, student medicine, ka¾e da nema prava da legalno kupi abonentsku knji¾icu jer je obnovio dva puta istu godinu.

- Navikao sam da ruèam u menzi jer sam pro¹le godine po ceo dan bio na fakultetu ili na klinikama na ve¾bama. Izgubio sam to pravo, a po¹to ¾ivim sam potrebno mi je da bar jednom jedem kuvano jelo. ©ta je to 15 evra, a mogu 12 meseci da se hranim jeftino. Za 45 dinara ne mogu da kupim ni pecivo. Do sada sam uzimao bonove za ruèak, ali æu verovatno poèeti ovde i da veèeram - istièe ovaj buduæi lekar.

U Studentskom centru ka¾u da sve èine da spreèe preprodaju abonentskih knji¾ica. Uveli su kontrolu prilikom prodaje bonova, neretko kontroli¹u ko se hrani u restoranima. Najavljuju da æe uskoro uvesti magnetne kartice.

Vesna Toroviæ

blic

maligenije

Ако видим илегалце код нас у мензи, свакако ћу му уручити медаљу.
Доћи чак до Кумодража зарад клопе јесте за медаљу

Darker

Pa ako si gladan-ne bira¹...

Bred

hm problem je veci sto oni koji obnove godinu ne ogu regularno dakoriste menzu iako su na budzetu sto je skandal! a o tom rucku za 45 din sam vec pricao. nekad bih dao 50 din na parce pize i da budem bar sit nego da mislim da jedem jeftino pun tanjir pire krompira!

jeca87

Vecu glupost od zabrane koriscenja menze nisam cula! Podrzavam te ilegalce potpuno! Imaju pravo ljudi da jedu!

zivanshe

zashto ruchak koshta 45din?
zato shto realnu cenu placa drzava.

dakle, ja sam za to da svi imaju pravo da koriste menzu, ali da oni koji na osnovu svojih dostignuca(?) ne zasluzuju povlashcen polozaj placaju realnu cenu obroka.
to jedino ima smisla.

Coolgemini

Rucak u menzi od 45 dinara je u skladu sa pravilom o regresiranoj ishrani na koju imaju svi studenti koji su upisali godinu redovno i koji su na budzetu...Inace u obrnutom vazi ekonomska cena bonova koja je mnogo veca...npr rucak je 90 din itd...
Nigde u Beogradu ne mozete naci rucak za 45 dinara,a da se pritom ne najedete,kao u studentskom restoranu...Ipak je to mozda i jedina beneficija studenata koja postoji.... :roll:

Masha

Od kada sam upisala faks mislim da uopste nije u redu sto samo studenti koji su na budzetu mogu da se hrane u menzi. Samofinansurajuci student placa skolarinu i ispunjava obavezu prema ovoj drzavi, a drzava njemu ne da da jede po cenama koje vaze za ostale studente. Tuzno. Samofinansirajuci studenti ovu drzavu najmanje kostaju - plate skolarinu, ne mogu da dobiju kredit ili stipendiju, ne mogu da dobiju mesto u domu, ali brate mili moraju da jedu. Meni je to isto kao kada bi samo budzetski studneti mogli da imaju povlasticu u GSP-u. Ja se nisam hranila u menzi (otisla sam par puta da me zelja mine), ali sam uvek vadila abonentsku knjizicu i davala je, a ne prodavala, onima kojima je trebala. Imam utisak da su jedino kod nas studneti koji plate svoje skolovanje izlozeni nipodastavanju pocevsi od zena koje rade na salterima i koje ih docekaju i isprate uz coktanje (cast izuzecima) pa do toga da ne mogu legalno da sede i jedu sa svojim kolegama.

Darker

Pa taèno, ni¾a vrsta i treba tako, ZAMISLI NEKI SAMOFINANSIRAJUÆI DA SEDI SA MNOM ZA ISTIM STOLOM????
Ja sam za gasne komore:-):-):-)

Pazi, mogu da skapiram studente iz unutra¹njosti kojima je to jedini vid ishrane, pa kad 4 godine jedu jedno te isto-malo se smuèi ( pa sarmu da jede¹ 4 godine-smuèilo bi ti se:-D)
Ali Brede, zna¹ koliko znam Bg studenata koji arèe menzu, ne¹to izmrljave i kao to je to... Sve ostane puno... E mnogo mi je veæi problem ¹to se HRANA BACA nego ¹to neki samofinansirajuæi, ili koji nema abonentsku, pojede ponekad u menzi...
Za 45 dinara ne mo¾e¹ da kupi¹ burek, aloooooooo!!!

Bred

pa nekad si sitiji i od tog bureka od 50 din nego od rucka od 45 din. ono sto je ovde problematicno jeste to sto studenti koji su obnovili godini nemaju pravo da se hrane u menzi.

Darker

©to je to problematièno ako je ruèak toliko lo¹????

Bred

d, nemoj da me nerviras kada dobro znas a i logicno je zakljuciti da ako je nekad rucak los ne ora da znaci da je uvek i nace ljusi uopste ne bi isli u menzu. Plavuso :F