Veæa plata uz male doze alkohola

Started by hulio_salinas, 17-01-2007, 05:46:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

hulio_salinas

Veæa plata uz male doze alkohola
Izvor: Krstarica



Nekome bi mo¾da bilo logièno da pretpostavi da vi¹e zaraðuju oni koji ne piju uop¹te - "trezvene glave". Pokazalo se, meðutim, da vi¹e zaraðuju oni koji piju, ali u umerenim dozama.

Amerikanci su, nakon sprovedenog istra¾ivanja, do¹li do otkriæa da oni koji povremeno popiju imaju izmeðu deset i èetrnaest posto veæu platu od zakletih antialkoholièara. U prednosti su dame - mu¹karci koji umereno piju imaju oko deset posto veæu platu od onih koji ne piju, dok dame imaju èetrnaest posto veæu platu. O èemu se ovde radi? Kako to ¹to æete povremeno popiti poneko piæe mo¾e da vam poveæa platu?

Platu vam neæe poveæati sama èinjenica da povremno pijete, naravno. Ovde se radi o tome da su oni koji vole alkoholna piæa u principu dru¹tveniji, lak¹e sklapaju poznanstva pa samim tim imaju i bolje poslovne kontakte. Osim toga, mada postoji dru¾enje uz voæne i povræne koktele u nekim fensi lokalima u zemljama razvijenog Zapada, ipak je te¹ko zamisliti da se uspe¹no sklopljen posao zalije sokom od ¹argarepe i celera, zar ne? Izuzetak su firme koje se bave proizvodnjom zdravih sokova ili sliènih namirnica, jedino tada bi takav gest bio pozdravljen dobrodo¹licom.

Da li ovo saznanje mogu da iskoriste zakleti antialkoholièari tako ¹to æe se potruditi da budu dru¹tveniji, ali æe i dalje piti mineralnu vodu? Te¹ko; oni koji u¾ivaju uz dobru kapljicu, makar u tome bili i umereni (te¹ko da æe alkoholièari sklapati dobre poslovne pogodbe), osetiæe sumnjièavost prema onome ko se izdvaja i odbija da u¾iva na isti naèin kao i oni. Naravno, to ne znaèi da treba da se opijate, ali, izuzev ako to iz zdravstvenih razloga ne smete, povremeno dru¾enje uz èa¹icu sa potencijalnim poslovnim partnerima neæe vam unazaditi karijeru, naprotiv.

Dakle, ¾iveli!

Wolf

Zanimljivo...Ali ima istine. Sreca moja, pa ja vec pijem :PI Umereno...

stef


Dukica

hehehe,vidim bice od vas burzuji ,kako ste krenuli da se opijate... :batina

Wolf

A onda kad zaradimo pare, otvoricemo svoju kafanu gde cemo da pijemo sa poslovnim partnerima :ziveli

hulio_salinas

:police:

A do tada -
mars svi u kafanu "Bolonja",
pa se tamo slatko izdogovarajte! 

:>

jeca87

pa ja cu da prodjem dobro u zivotu! :)

lycos