Samo èetvrtina gradjana Srbije koristi internet

Started by Korisnicko Ime, 14-01-2007, 16:12:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Maslacak

Quote from: Korisnicko Ime on 16-01-2007, 08:46:27
Internet ce za nekoliko godina nazalost postati sve.
:happy:

Quote from: Korisnicko Ime on 16-01-2007, 08:46:27
Ali, pored svega toga internet je definitivno nasa realnost. Neupucene treba uputiti, onima koji nemaju uslove treba iste obezbediti.
Slazem se. I na taj nacin, smanjila bi se i odbojnost ljudi prema tome. Iako ja verujem da je ta odbojnost u nekoj meri opravdana...dosta i nekih losih stvari to nosi sa sobom...ali sto je realno, realno je, i treba postupati u skladu sa tim. Samo, zaista mislim da ne treba osudjivati bilo koga ko to jos uvek ne shvata, ili ga ne interesuje itd. Sve u svoje vreme...a nekima treba malo vise vremena :>
A Telekom je trebalo zadaviti pre nego sto je prokmecao :K :K

Darker

Quote from: Maslacak on 16-01-2007, 00:28:43
E je*i ga...
I vi sad o Internetu ko da je neka najvisa ljudska vrednost, pa sad je sve to tako straaasno...

Ja sam na dial up-u, i to ne zato sto nemam para za ADSL, vec zato sto dial up savrseno zadovoljava moje potrebe. Ja sam jedno vrlo skromno dete :> Plus, na taj nacin se ogranicavam od gubljenja vise vremena nego sto moram.

I zasto je neshvatljivo da ljude internet ne interesuje? Neko jednostavno nema potrebu za tim, a pogotovo kad je socijalizacija te vrste u pitanju (forum, chat...). To da li je pametnije da neko trosi na krpice ili na internet je potpuno stvar izbora, i ne znam zasto je tako strasno to sto su nekom krpice vaznije...
Onda kad im zaista bude trebalo - pametni ce nauciti, a glupi su glupi, pa koga briga :K
iako si malo negativna :smekerica: kao i obièno skroz se sla¾em :cvet :cvet :cvet

Bred

potrebna je globalna strategija na nivou drzave o favaorizovanju upotrebe interneta a to pre svega mora da se uradi snizenjem cena usluga, tel. impulsa a pre svega  ukidanjem monopola telekoma

---

13 odsto graðana koristi internet
| Izvor: Beta
Beograd -- Srbija dosta zaostaje za regionom u kori¹æenju Interneta jer ga koristi samo oko 13 odsto stanovni¹tva, ka¾u nadle¾ni.

Dr¾avni sekretar Ministarstva za telekomunikacije i informatièko dru¹tvo Milenko Cvetinoviæ je, na konferenciji Cisko ekspo u Beogradu, kazao da je, prema podacima kojima raspola¾e Ministarstvo, 2006. godine Internet u Srbiji koristilo izmeðu milion i 1,4 miliona graðana.

Osnovni razlozi koji utièu da se Internet ne koristi vi¹e u Srbiji jesu ¹to ne postoje odgovarajuæi sadr¾aji na srpskom jeziku, kao i cene veleprodajnih usluga, kazao je Cvetinoviæ.

Cvetinoviæ je naveo da su glavni ciljevi ministarstva telekomunikacija uvoðenje elektronske uprave i elektronskog poslovanja, ali i da se poma¾e razvoj sadr¾aja dostupnih na Internetu koji su namenjeni graðanima.

Direktor Cisko Srbija Goran Obradoviæ kazao je agenciji Beta da samo jedan do dva odsto stanovni¹tva Srbije koristi brze konekcije, dok je u zemljama centralne i istoène Evrope prosek oko pet odsto.

b92