Imati drusto i imati vezu

Started by Dukica, 03-12-2006, 15:35:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lycos

coolgemini je izvukao sushtinu :)

hulio_salinas

Sustina je njegovo srednje ime!   :Bog

Ali... Uvek ima ono ALI... Sta ciniti? Kom se carstvu privoleti?

Dukica

Quote from: Coolgemini on 06-12-2006, 17:18:59
Sa drustvom zadovoljavash svoju socijalnu stranu licnosti>komunikaciju,pricu,razmenu iskustva,zezanje,druzenje,provod,pomoc(koja je mnogo bitna da se razmenjuje u slucaju pravih prijateljstva)...Sa devojkom/deckom zadovoljavash intimu,psihu,socijalno delanje ali u drugacijem ambijentu..Odnosi u vezi i prema prijateljima su neophodni jer su ipak mnogo razliciti i ne moze se prednost stavljati jednoj strani jer svaki od njih je poseban na svoj nacin...Svako preterivanje je fatalno i vodi ka zasicenju...a kao posledice zasicenja nastaju crush(u vezi) i razlaz medju prijateljima... :roll:

Hvala!! :Bog :Bog :Bog :Bog
Trebalo je to tako uobliciti...

Zato i kad te ostavi decko/devojka,to povredi tvoju najdublju intimu i licno si povredjen/a,a kad te ostavi prijatelj drugacije se osecas( ne znam kako  :K)...
Drugo,u vezi vas je samo dvoje i tu ste licno i intimno povezani ti i jos jedna osoba,a u drustvu vas je vise i funkcionisete kao "pleme"-svi za jednog jedan za sve,pa nije toliko licno i personalno,vec grupno!

Tako da ne treba mesati te dve stvari ,vec ih treba negovati,svaku na svoj nacin! I ne zapostavljati ni jednu!
Pa cak ni zbog sexa! :K

Wolf

Nikako ih ne zapostavljati! Ja stignem da se vidim sa devojkom i stignem da sexam Stefa  :>

Dukica

O,Boze... :K :K :K :K :K :K :K
Ne vredi vise ni da smejem.... :K :K :K :K :K :K

hulio_salinas

Dru¾i se sa gubitnicima!
Izvor: Krstarica



®elja da partner ili partnerka vole i prijatelje voljene osobe veoma je èesta i sasvim normalna, ali se ne ostvari uvek. Ni blizu. Nekada to nedopadanje ide toliko daleko da ona smatra njegove prijatelje totalnim luzerima i ne razume ¹ta on uop¹te tra¾i s njima.

Stvarno, za¹to se on dru¾i sa takvima? Perspektivan je, sposoban, dobro mu ide - ¹ta æe mu onaj ¹to ni kosu ne mo¾e da opere, ili onaj veèito neobrijani, onaj ¹to nijednu devojku ne mo¾e da zadr¾i du¾e od dva dana, onaj ¹to kao da ¾ivi na pivu i ni¹ta ne radi osim ¹to gleda utakmice, onaj sa lo¹e plaæenim poslom koji ne poku¹ava ni da naðe ne¹to bolje... ©ta æe mu takva gomila gubitnika kada je on toliko bolji od njih?

Kao prvo, to ¹to je neko od njegovih prijatelja u lo¹em izdanju sada ne mora da znaèi da je takav uvek - mo¾da mu se ne¹to stravièno desilo pa se jo¹ uvek oporavlja od toga, a va¹ dragi ne ¾eli da ostavi ortaka na cedilu samo zato ¹to u poslednje vreme nije èist i miri¹ljav. Osim toga, neki od tih luzera mogao bi da bude njegov dobar drug jo¹ iz detinjstva, osoba koja se mo¾da nikada neæe popeti visoko na dru¹tvenoj lestvici, ali je zato pouzdan prijatelj. I tako redom - koliko zaista znate o svim tim ljudima pa da mo¾ete da budete sigurne da su svi oni totalni gubitnici?

Ono ¹to je potrebno jeste biti oprezan, veoma oprezan u proceni. I, mada je dobro pa¾ljivo osmotriti sa kim se on dru¾i, ipak je najva¾nije posmatrati ga. Da li vam se èini da to njegovo gubitnièko dru¹tvo lo¹e utièe na njega? Ne mislimo na to ¹to æe jedno veèe nedeljno provesti pijuæi pivo s njima i gledajuæi utakmicu, nego generalno uzev, da li imate utisak da ga oni "kvare", ili ga èine sreænim i on pored njih "napuni baterije" i nastavlja dalje sa svojim uspe¹nim ¾ivotom? Drugim reèima: da li je i va¹ dragi gubitnik (na kraju krajeva, bitno je kakav je èovek sa kojim ste, manje je bitno sa kakvim se ortacima povremeno viða, ako ga oni neæe na neki naèin upropastiti); ili mu sasvim dobro ide, uprkos tome sa kim se dru¾i - ili mo¾da ba¹ zbog toga?

Ako njegovi prijatelji nisu sasvim po va¹em ukusu, pa, niko vas ne tera (valjda) da se sa njima dru¾ite, va¾no je da ste sa mu¹karcem koji vas èini sreænom. A ako vas on ne èini sreænom i ne mislite da va¹a veza ima ikakvu perspektivu, njegovi prijatelji su tu najmanje bitni.

Smrda

"Ako njegovi prijatelji nisu sasvim po va¹em ukusu, pa, niko vas ne tera (valjda) da se sa njima dru¾ite, va¾no je da ste sa mu¹karcem koji vas èini sreænom. A ako vas on ne èini sreænom i ne mislite da va¹a veza ima ikakvu perspektivu, njegovi prijatelji su tu najmanje bitni. "

to je to....

zabica

Quote from: Wolf on 07-12-2006, 11:58:06
Nikako ih ne zapostavljati! Ja stignem da se vidim sa devojkom i stignem da sexam Stefa  :>

hm pa ti imas i decka i devojku  :K
svaka cast na organizaciji  :K :K :K

jeca87

Ja sam jednom napravila sra*e...tad i nikad vise! E onda se sve okrenulo, od tad su drugarice zadovoljne, ali decku je nemoguce ugoditi... Teska situacija stvarno, taman pomislim `svima dobro, svima lepo` ono se neko pozali!

lane

Jeco, potpuno si u pravu!
Ti uvek mo¾e¹ dobro da se organizuje¹ i da izdvoji¹ vreme za sve, ali nekom opet to neæe biti dovoljno...
Sve zavisi od toga kakav je deèko sa kojim si i kako on to shvata, i naravno i od dru¹tva i kako oni to shvataju..

lycos

jos ako je momak posesivan..

zabica

ili jos gore ako su drugarice ljubomorne! :nene:

leila_bgd

Quote from: zabica on 28-01-2007, 22:19:01
ili jos gore ako su drugarice ljubomorne! :nene:
samo, onda moras da se zapitas da li su ljubomorne zato sto ne provodis dovoljno vremena sa njima, ili zato sto imas decka.....

lane

Quote from: leila_bgd on 28-01-2007, 22:30:34
Quote from: zabica on 28-01-2007, 22:19:01
ili jos gore ako su drugarice ljubomorne! :nene:
samo, onda moras da se zapitas da li su ljubomorne zato sto ne provodis dovoljno vremena sa njima, ili zato sto imas decka.....
:lol:
Ba¹ to!