Vista nije bezbedna

Started by Korisnicko Ime, 10-02-2007, 10:01:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Sigurnosne alatke koje rade sa Windows Vista operativnim sistemom nisu uspe¹no polo¾ile testove pred koje ih je stavio Virus Bulletin kada je u pitanju za¹tita od virusa koji trenutno cirkuli¹u po internetu. Microsoft Windows Live OneCare alatka koja je osmi¹ljena tako da poveæa bezbednost PC raèunara sa Windows operativnim sistemima i jedna je od èetiri alatke koje nisu pro¹le nezavisne testove kada je u pitanju za¹tita raèunara. Live OneCare je upravo bio najveæi problem, po¹to je propustio da detektuje vi¹e virusa i ostalog malware-a nego ijedan drugi sistem za¹tite.

Ispit se sastojao u napadanju malware-a na OS, pri èemu se od programa tra¾ilo da zaustave sve napade. Verzija 1.5 Windows Live OneCare je lansirana uporedo sa Vistom i trebala je da doprinese bezbednosti novog operativnog sistema. Live OneCare je uspeo da predupredi 99.91% aktivnih virusa nasuprot kojih je testiran, dok je 37 komada malware softvera pro¹lo.
U softverske pakete koji takoðe nisu pro¹li rigorozne testove spadaju G-Data AntiVirusKit, McAfee VirusScan Enterprise 8.51 i Norman Virus Control 5.90. Ljudi iz kompanije McAfee, koja je inaèe bila meðu najglasnijima po pitanju kritikovanja nedovoljne saradnje Microsofta sa kreatorima programa za za¹titu raèunara, se brane tvrdnjom da Virus Bulletin nije koristio poslednju vezriju programa. John Hawes iz Virus Bulletina tvrdi da je jedno sigurno - Vista nije u stanju da se izbori sa dana¹njim malware-om bez pomoæi sa strane.

Izvor: BBC

Bred

cvjetic

ja sam slusala raspravu neko vece o ovome,i iskreno nista mi nije jasno... :hmm
ali opet,to nije nista cudno... .blah.