Sulejman odgovoran za maskar u Solt Lejk Sitiju

Started by Bred, 17-02-2007, 17:12:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Sulejman sa deset godina potezao no¾

Nekoliko dana posle masakra u tr¾nom centru u Solt Lejk Sitiju, u kojem je poginulo petoro ljudi, otkriveno je da je ubica Sulejman Taloviæ (18) imao istoriju agresivnih istupa, i to jo¹ kao deèak.

Lokalni mediji u Solt Lejk Sitiju su uvidom u policisku dokumentaciju otkrili da je sa svega deset godina, 1999. Sulejman potegao no¾ na Musta Red¾oviæa, vlasnika stana u kojem je njegova porodica ¾ivela.

Sulejman se kasnije, sa 12 godina, na¹ao pred sudijom za maloletnike zbog toga ¹to je dr¾ao no¾ iznad glave jedne devojèice preteæi joj reèima: „Ubiæu te!“ Dve godine pre toga, Taloviæ je predat sudu zbog toga ¹to je kamenicama gaðao drugu devojèicu. Devojèicu kamenice nisu pogodile, dok je prvu majka otrgla u trenutku kad je Taloviæ zamahnuo da je probode. Predstavnik FBI Patrik Kirnan je izjavio da su inspektori upoznati s njegovim maloletnièkim dosijeom i razmatraju kako je to moglo da utièe na pucnjavu na Troli skveru.

Oni koji su poznavali Taloviæa u prvim godinama nakon njegovog dolaska iz Bosne u Jutu, 1999. godine, ka¾u da je kasnije njegov ¾ivot bio spokojniji, iako se muèio da pronaðe svoje mesto u dru¹tvu. Musto Red¾oviæ, prvi stanodavac porodice u Solt Lejk Sitiju, opisuje ga kao „momka koji se stvarno dosaðivao“ i nije bio sreæan.

Taloviæevi roðaci, kolege i poznanici su govorili o njemu kao o nekome ko je odavao utisak osobe koja nikada nikome nije uèinila ni¹ta na¾ao.

Spenser Krièet, kolega sa posla, opisuje pokojnog Taloviæa kao vrednu i dare¾ljivu osobu. Krièet smatra da je Sulejman na poèetku boravka u Juti imao probleme zbog toga ¹to je bio musliman i nije dobro govorio engleski.

„U ¹koli su ga zadirkivali jer je bio drugaèiji. Te¹ko mo¾ete da se istaknete u sredini gde se prema vama odnose kao prema usamljeniku“, ka¾e Krièet. „Da su se vr¹njaci odnosili prema njemu s po¹tovanjem, stvari bi ispale sasvim drugaèije“, ubeðen je on.

CDC/JS

blic

darusaz

Да у САД од 2001. године не влада лов на муслимане, и овај масовни покољ би остао релативно медијски непокривен. Али оно што је интересантно је што је овај пут извршитељ био "гуд гај", односно један од "добрих муслимана", из земље про-амерички оријентисане (пореклом).  :hmm

Roben

Pucnjava u Solt Lejk Sitiju na internetu
(http://nono9.us)
Videosnimak pucnjave u trgovaèkom centru u Solt Lejk Sitiju, tokom koje je izbeglica iz Bosne i Hercegovine Sulejman Taloviæ ubio pet i ranio nekoliko osoba, snimio je sluèajni prolaznik D¾erom Densi, javile su u subotu agencije.

Svedoci navode kako je napadaè bio naoru¾an saèmaricom, a u ubilaèki pohod je krenuo sa parkinga pucajuæi po kupcima.

Napadaèa je zaustavio policajac koji je u supermarket do¹ao privatno. Te¹ko naoru¾ani policijski specijalci pretra¾ili su supermarket, poku¹avajuæi da otkriju da je li u dogadjaju uèestvovalo vi¹e napdaèa. Dva sata nakon pucnjave ljudi su i dalje bili zatvoreni u centru jer je policija celi kompleks proglasila mestom zloèina, zatvorila ga i postepeno evakuisala.

Tanoviæ je u ponedeljak 12. februara ubio 52-godi¹njeg mu¹karca, dve 28-godi¹nje devojke, 24-godi¹njeg mladiæa i jednu 15-godi¹njakinju.

Video pogledajte ovde http://cbs2chicago.com/national/topstories_story_046114916.html

(MONDO)

cvjetic

ja ne vjerujem kakvi sve snimci kruze netom... :roll:
checheni im nisu dovoljni... :wall:

mikele

Можда ће сада Амери видети кога су подржавали и коме су дозволили да створи исламску земљу у сред Европе,а хоће да формирају још једну(мислим на Косово).
Ја сам још одавно чуо да су сада највише на цени тзв. бели муслимани,тј они који личе на Европљане и Амере и да се дају силне паре за њихово ангажовање као потенцијалних бомбаша самоубица.
А то су наравно они из БиХ и са Косова :wall: :wall: :wall:
Сами себи копају јаму

Darker

Ma kakvi, da ga Srbi nisu traumatizovali u Srebrenici ne bi on nikad, blablabla... Opet smo ga na***ali:-):-)

vladimir


mikele

Quote from: vladimir on 19-02-2007, 13:18:06
Ne bi me cudilo da se vade na to! :wall: :wall: :wall:

И ја тако мислим,ми смо дежурни кривци за све изгледа :wall: :wall: :wall:

Roben

нисте ваљда очекивали да криве муслимане из Босне кад су десет година причали да су они позитивци   :plez :plez :plez