Los Anðeles sprema gradsku WiFi mre¾u

Started by Korisnicko Ime, 19-02-2007, 08:01:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Antonio Villaraigosa, gradonaèelnik Los Anðelesa, je najavio da taj grad najozbiljnije razmi¹lja o postavljanju gradske WiFi mre¾e. Ovakav projekat bi pokrio povr¹inu od 498 kvadratnih milja i ko¹tao bi izmeðu 54 i 62 miliona dolara. Grad æe se najverovatnije udru¾iti sa nekom velikom kompanijom, kao ¹to su Google ili Earthlink. Villaraigosa je veæ formirao radnu grupu i planira unajmljivanje eksperata koji æe pomoæi u obradi detalja, nakon iskustva u gradovima poput San Franciska gde su uoèeni brojni problemi. Oèekuje se da bi do kraja godine moglo da se poène sa implementacijom planova, koji bi do tada trebali biti izraðeni i usvojeni od strane gradskih vlasti.

Izvor: Engadget

AquArius

Korisnicko Ime

Wi-Fi - Wireless Ethernet Compatibility Alliance
Bezicna mreza koja se uspostavlja u ISM (Industrial, Scientific & Medical)opsegu frekvencija.
Pruza mogucnost da vise korisnika koristi jednu frekvenciju.
Nestabilnija je od klasicne (zicane) veze ali istovremeno se smatra sigurnijom

AquArius

Znam ja da si ti Koeficijent Inteligencije,
i ukapirah da je ovo dobra i korisna stvar ...

i tako to ...

:>

stef

Veoma je korisna za laptop, jer mozes na net odakle god hoces...A stabilna je sada vec...Meni je u FR ona brzine 11Mb/s, i nikada ne diskonektuje...

Smrda

za laptop ok...slazem se..
ali ja sam imala bezicni net...par meseci,i onda je nastao citav karambol...
komisije su imale satelit,mi takodje.,..i stalno nam se nesto mesalo u signal...opsta ludnica...tako da..ne mi se svidelo...

stef

Tebi smrdo uvek bude neki karambol; tako da ne mozemo da optuzimo WIFI za tako nesto :luda

Smrda

sta cu kad privlacim razne vibracije...
a i to je zbog telepatije i 6 cula,pa privlacim energiju.... :K :K :K