Хитлер без (биолошког) наслеђа

Started by Korisnicko Ime, 26-02-2007, 11:08:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Korisnicko Ime

„Шерлок Холмс” међу немачким генеолозима о породичним тајнама нацистичког диктатора

И давно пре најновије авантуре, из које се „родила” провокативна књига „Хитлерове породичне тајне”, Ралф Г. Јан је међу генеолозима означаван као немачки „Шерлок Холмс”. Чувен је његов истраживачки рад о породичном стаблу Фридриха Шилера које је обухватило 3.300 „рођака” чувеног писца.

Овога пута, како пише берлински „Велт”, „Шерлок Холмс” је трагао за породичним мистеријама које до данас прате злогласног нацистичког вођу: од спекулација о његовој, наводно, ванбрачној деци, до верзија о јеврејској крви у Хитлеровим венама.

Прву верзију, ону о евентуалној ванбрачној деци, дуго је одржавао у „животу” Жан-Мари Лорет, ванбрачни син једне Францускиње, који је претендовао да буде легитимни фиреров биолошки наследник.

Љубавна веза на фронту

Тврдио је, наиме, да је он плод кратке љубавне везе из времена Првог светског рата са будућим нацистичким вођом, који се, као немачки војник, затекао у то време на француском тлу. Умро је 1985, оставивши за собом деветоро деце.

Експерти универзитета у Хајделбергу покушали су да утврде има ли истине у причи наводног Хитлеровог ванбрачног сина. Баз много успеха. Због недостатка неопходног генетског материјала нису могли да дођу до поузданог резултата.

Верује се, иначе, да таквим генетским материјалом располажу, кад је реч о Адолфу Хитлеру и (супрузи) Еви Браун, само у Москви. Остало је, наиме, питање без коначног одговора да ли су заиста Руси 1970. године потпуно спалили код Магдебурга, у источној Немачкој, њихове последње остатке и пепео, како се тврди, развејали и просули у једну реку.

Ни немачки „Шерлок Холмс” није у одгонетању ове мистерије располагао никаквим генетским доказима. Ослонио се, међутим, на многобројне индиције и сведочења, која је изложио у споменутој књизи и дошао до закључка да су тврдње оног Француза да је легитимни фиреров наследник – без основа.

Мутно породично порекло

У трагању за Хитлеровим коренима и родословом, Јан је „отпловио” до 1571. године. Идентификовао је и обрадио 641 припадника овог „стабла”, задржавајући се, изгледа, најдуже на случају Марије Ане Шиклгрубер, Хитлерове бабе. Она је, још за фирерова живота, изазивала наглашено интересовање одређених кругова: 1930. су лансиране спекулације о томе да је имала интимну везу са једним Јеврејином из које је на свет дошао – Хитлеров отац.

Немачки генеолог каже да његова истраживања нису могла да потврде ову тезу. Уверен је, међутим, да су (мутни) фамилијарни односи утицали, можда и те спекулације, и то у негативном смислу, на Хитлерову политику. Тако је фирер, одмах по преузимању власти, забранио аријевкама да раде у јеврејским кућама: у причи о пореклу његовог оца спомињао се управо детаљ да је зачет у време док је Хитлерова баба радила у некој – да ли јеврејској? – фамилији.

Потврдиле су се, такође, приче о мутном пореклу, болештинама и дегенерицима, посебно по линији оне фамозне бабе. Зна се, такође, да се фирер интимно стидео свог порекла и да је прекинуо готово све везе са рођацима. После „присаједињења” Аустрије Рајху, у жељи да затре све трагове о томе „одакле долази и из какве фамилије потиче” (наводно његов цитат још из 1930), Хитлер је намеравао да од места у којем је рођен направи – велики војни полигон.

Немачки генеолог је констатовао да се Хитлерова лоза заиста испостила. Има још нешто потомства (унуци) његове полусестре Ангеле Раубал и полубрата Алојза, који живе у Америци под другим презименом. Сви су они, према овом истраживачу, склопили чврст споразум да неће имати деце, како би се Хитлерово „семе заувек затрло”. И тај „пакт” су, констатује аутор књиге „Хитлерова породична тајна”, заиста и одржали.

Мирослав Стојановић

Извор Политика

darusaz

А они рођаци што су отишли у САД после Другог светског рата? Било је ту некоколико мушкараца, али колико сазнадох, или су умрли или се заклели да неће "правити децу".

Bred


Darker

Opu¹teno, ste gledali Deca iz Brazila? Biæe malih Hitlerèiæa, ako ih veæ nema:-):-)

Wolf

Malo je s*anja na svetu, pa nam jos
i mali Hitleri fale.

Darker