Rambo Amadeus osmislio solarni èamac

Started by mikele, 05-03-2007, 23:41:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mikele

Rambo Amadeus osmislio solarni èamac
(http://nono9.us)

Muzièar Rambo Amadeus je sa nekolicinom prijatelja osmislio je solarni èamac koji æe biti izlo¾en na ovogodi¹njem Sajmu nautike u Beogradu, pi¹e "Blic".

"Ideja da se sunce koristi kao energija za kretanje nije nova. Medjutim, tehnologija je tek odnedavno postala pristupaèna obiènim smrtnicima, tako da je bilo pitanje vremena ko æe u Srbiji prvi ponuditi ovaj zanimljivi proizvod. Dakle, radi se o normalnom èamcu sa kabinom, domaæe proizvodnje, marke pajnik, simpatiènog imena 'Lajka', dugog skoro pet metara, koji æe biti izlo¾en i na Sajmu nautike u Beogradu, sredinom marta. 'Lajku' pokreæe elektrièni vanbrodski motor snage dva kilovata", rekao je Rambo Amadeus.

Takav motor, koji se napaja iz dva akumulatora, obezbedjuje tri sata neprekidne vo¾nje bez dodatnog punjenja.

"Naravno, tu su i solarni kolektori koji slu¾e kao tenda koja ¹titi od sunca, istovremeno puneæi akumulatore kad god je vreme lepo. To u prevodu znaèi da ste oti¹li èamcem na izlet, tamo boravili, vratili se, a da pri tom niste dali nijedan dinar za gorivo, niti ste ièim zagadili planetu, jo¹ ste plovili u ti¹ini jer elektrièni motor uop¹te ne proizvodi buku. Dok ro¹tiljate i kupate se, solarni kolektori rade svoje, pune akumulatore i poveæavaju vam autonomiju kretanja", obja¹njava Rambo, koji je nedavno dobio titulu ambasadora Unicefa.

Rambo Amadeus ovih dana snima spot za novu pesmu "Vatrogasci“, koji treba da se pojavi ovih dana u medijima.

"®elja mi je da skrenem pa¾nju na te hrabre, po¾rtvovane i skromne ljude, èiji je posao stra¹no potcenjen kod nas", rekao je muzièar.

Na pitanje da li namerava da saradjuje sa nekim folk pevaèem, Rambo je odgovorio da mu je novac potreban za solarne potrebe, pa "ako neko dobro plati, u cilju njegove solarne misije, sve je moguæe".

Rambo Amadeus je rekao i da ne bi prihvatio da bude ministar zadu¾en za ekologiju, jer ingerencije ministra nisu dovoljno velike.

"Ali, mesto naèelnika kriznog ¹taba za otklanjanje katastrofalnih posledica od zagadjivanja svakako. Poèeo bih od medijskih zagadjivaèa koji upropa¹tavaju svest ljudi. A to je najgore", rekao je Rambo Amadeus.

(MONDO)

Darker

Takav èamac veæ postoji, mo¾ete ga pazariti za cirka 7 000 000 dolara...