Svi u Kazahstan - zbog Borata!

Started by Roben, 06-03-2007, 12:43:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Roben

Svi u Kazahstan - zbog Borata!
(http://nono9.us)
Zahvaljujuæi duhovitom komièaru i "novinaru" Boratu, turizam u Kazahstanu je procvetao!

Iako Sa¹a Baron Koen, koji stoji iza lika Borata Sagdijeva, u svom filmu ismeva Kazahstan kao naciju divljaka, turisti iz celog sveta pohrlili su tamo da bi iz prve ruke do¾iveli ono èemu se svi smeju.

Zanimanje za sme¹taj u Kazahstanu poraslo je za neverovatnih 300 odsto, pa su od premijere filma pro¹le godine hiljade putnika uvrstile tu zemlju u mesta koja moraju obiæi.

Po velièini deveta zemlja na svetu bila je do nedavno podruèje u kojem nije bilo turista. Dr¾avne vodje bile su zabrinute zbog filma, strahujuæi da æe dodatno na¹koditi ugledu zemlje. Osim toga, mnogi Kazahstanci koji su pogledali film osetili su se uvredjenima.

Nacionalna aviokompanija "Air Astana" dodala je jo¹ jedan nedeljni za Veliku Britaniju, a sve vi¹e medjunarodnih hotelskih lanaca otvara luksuzne hotele u gradovima Almati i Astana.

Naroèito su stanovnici Koenove rodne Britanije "poludeli" za Kazahstanom. Osim turizma, raste i broj ulaganja u tu zemlju. Kazahstanska valuta, tenge, samo je jednom tra¾ena u Britaniji pro¹le godine, dok je u poslednjih nekoliko meseci potra¾nja skoèila na vi¹e hiljada zahteva!

Ono ¹to bi neki nazvali glupiranjem i bezobraznim ismevanjem jedne dr¾ave, toj je dr¾avi itekako pomoglo. Iako su vlasti èak ¾elele da tu¾e Borata zbog ismevanja, nakon ovoga mogli bi da mu zahvale zbog filma koji bi njihovu zemlju mogao da unapredi i uèini elitnom destinacijom.

(MONDO)

Smrda

pa ne bih ja bas rekla da je najvise ismejao Kazahstan...
vise je ismejao Amere....ali ajde...
BKB...
izuzetan marketinski potez,zaista...
pogotovu na cinjenicu da film nije ni sniman tamo...
procitala sam da su cene nekretnina porasle za 100% u Kazahstanu...
mislim da ovo dokazuje poentu Boratovog stava prema Amerima...i zapadu