ULEB Kup 2006/2007

Started by Vampire 666, 01-11-2006, 06:22:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Roben

Уникс водио 20 разлике
али Реал спусти на 6 чини ми се :hmm

mikele

Quote from: Roben on 13-03-2007, 20:10:38
Уникс водио 20 разлике
али Реал спусти на 6 чини ми се :hmm
На крају је било 7 разлике за УНИКС.Биће густо у Мадриду.
Ма само нека прође Реал у финале јер онда и други финалиста има велике шансе да игра Еуролигу догодине.

hulio_salinas

19. mart 2007. | Izvor: B92 | Igor Vujièin
Igraèi FMP-a: "Sve od nas zavisi"

Ko¹arka¹i FMP-a igraju u utorak najva¾niju utakmicu u istoriji kluba. Revan¹ meè polufinala ULEB kupa i pobeda veæa od 11 poena razlike ne donosi timu iz ®eleznika samo plasman u prvo finale jednog velikog evropskog takmièenja, veæ mo¾da i uèe¹æe u Evroligi naredne sezone. I dok do ovog drugog cilja mogu da dodju uz pomoæ ko¹araka¹a madridskog Reala koji moraju da elimini¹u UNIKS, ovaj prvi zavisi samo od ekipe FMP-a.



Trener Vlada Vukoièiæ i igraèi uvereni su da je minus od 11 poena iz Viljnusa dosti¾an, pre svega strpljivom igrom i èvrstom odbranom koja je zakazala samo u drugoj èetvrtini prve utakmice. Zastoj u toj èetvrtini odredio je tok utakmice i doneo rezultat koji daje ¹anse i jednm i drugom timu.

Vlada Vukoièiæ trener FMP-a: “Posle prve utakmice izjavio sam da nisam bio zadovoljan, bilo je dosta propusta , imali smo objektivno i nekih problema, a nismo ba¹ imali I sve podatke o protivniku, za razliku od litvanske ekipe i njihovog trenera Aleksandra Trifunoviæa koji o nama zna ba¹ sve. Sada svakako znamo mnogo bolje i rivala, a na¹a je publika, dvorana i obruèi. Razlika od 11 poena daje i njima i nama pravo da se nadamo ulasku u finale. Bili smo u sliènoj situaciji i sa Hapoelom, pa smo uspeli. Na nama je da na psiholo¹kom planu budemo jakii ne jurimo po svaku cenu od samog starta zaostatak”.

Aleksandar Ra¹iæ smatra da praktièno sve zavisi od igraèa FMP-a: “Mnogo toga zavisi samo od nas. U prvoj utakmici druga deonica je sve re¹ila, ali kasnije smo se prilagodili, zaigrali bolje u odbrani i videli da mo¾emo sa njima da igramo”.

Branko Cvetkoviæ koji æe takodje imati puno posla sa bekovima litvanskog tima smatra da upravo ovakve utakmice prave ¹ampionske timove:

“Ako ¾elimo da budemo ¹ampionski tim, moramo da dobijamo i ovakve utakmice”.

Trener FMP-a oèekuje da njegovi igraèi odigraju strpljivo i bez nervoze: “Mi smo i protiv Hapoela imali +9 veæ na kraju prve èetvrtine, pa smo “upali” u minus do kraja poluvremena. Moramo da igramo strpljivo I postepeno smanjujemo prednost, Ako odigramo na nivou veæine meèeva iz ove sezone – dobiæemo”

Aleksandar Ra¹iæ prednost FMP-a prednost svog tima vidi u igri koja nije toliko vezana “¹ablonima” kao ona koju igra protivnik:

“Kreativniji smo. Ako odmah odgovorimo èvrstom odbranom, u napadu svakako imamo vi¹e re¹enja od njih”.

Branko Cvetkoviæ nema dilemu ko æe 10.aprila u belgijskom gradu ©arlroa igrati finale:

“Gledali smo snimak na¹e utakmice iz Viljnusa. Mislim das mo bolji tim, kvalitetniji smo i sa Ra¹om i bez njega imamo veliku ¹ansu za finale”.

Ekipa Lijetuvos Ritasa ponovo æe biti oslabljena, jer zbog povrede neæe nastupiti Ivan Koljeviæ (distorzija zgloba), dok je prva zvezda ekipe Karim Ra¹ sa timom i najverovatnije æe igrati. Uprava FMP-a zamolila je sve gledaoce da dodju znatno ranije u dvoranu u ®elezniku, jer je interesovanje za meè ogromno. Utakmica poèinje u 18 sati, a ulaz je besplatan.

Roben

ULEB: FMP pobedio, ali ostao bez finala

Ko¹arka¹i FMP ®eleznika ni iz drugog poku¹aja nisu uspeli da se plasiraju u finale ULEB kupa i tako ostvare najveæi uspeh u klupskoj istoriji, ali i najznaèajniji rezultat srpske ko¹arke u poslednjih devet godina.

"Panteri" su u dupke punoj dvorani u ®elezniku savladali Lijetuvos Ritas rezultatom 72:69 (20:16, 17:16, 20:21, 15:16), ali je litvanski predstavnik pro¹ao dalje zahvaljujuæi pobedi od 78:67 u Viljnusu.

U sezoni 2003/04, koban po FMP, u to vreme Refleks, u istoj fazi takmièenja bio je izraelski Hapoel iz Jerusalima.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Aleksandar Ra¹iæ i Zoran Erceg sa po 15 poena, Milo¹ Teodosiæ postigao je 14, a Branko Cvetkoviæ 11 poena.

Pomalo neoèekivano, kod gostiju je prednjaèio australijski centar Metju Nilsen sa 19 ko¹eva, dok je Karim Ra¹, nekada¹nji èlan Los Andjeles Lejkersa, koji zbog povrede nije igrao pre nedelju dana, ubacio 15.

"Nedostajalo nam je koncentracije i strpljenja, pogotovo u nekoliko navrata kada smo imali povoljan rezultat. Lijetuvos ima jak tim, ali mislim da smo mi pre svega svojim gre¹kama ostali bez finala", rekao je posle meèa Cvetkoviæ.

FMP je u nekoliko navrata uspeo da stekne ne¹to opipljiviju prednost, koja mu je obeæavala uspeh u ukupnom bilansu. U 13. minutu bilo je 28:18, u 22. minutu 43:34, a poslednji traèak nade zasjao je u samom fini¹u treæe èetvrtine, kada su momci iz beogradskog predgradja vodili sa 55:47 i 55:50.

Ipak, mnogo iskusniji gosti nijednog trenutka nisu izgubili glavu. Trojkama ©telmahersa i Lukauskisa u 30. minutu smanjili su zaostatak na 57:53 i uterali FMP-u "vodu u u¹i".

Ba¹ kada je trebalo odigrati najbolje, "panterima" je definitivno ponestalo strpljenja i oni su se okrenuli stihijskom napadu i ¹utu spolja, koji ih nikako nije slu¾io (za trojku 4-19, Lijetuvos 8-19).

Na ulasku u zavr¹nih pet minuta na semaforu je stajalo 61:59 i bilo je sasvim oèigledno da se ®eleznik neæe radovati plasmanu u finale. Sreænom trojkom od tablu Ra¹iæa, dve sekunde pre kraja, FMP je ipak zabele¾io pobedu i na simbolièan naèin zatvorio sjajnu evropsku epizodu 2006/07.

Trener FMP-a Vlada Vukoièiæ istakao je kako je nedostatak koncentracije njegovih igraèa, pre svega prilikom ¹uta za tri poena, bio odluèujuæi faktor da "panteri" ne udju u finale.

"Slaba je uteha ova pobeda. ®ao mi je ¹to nismo odigrali na na¹em nivo. Velike zasluge za to pripadaju protivniku, koji ima dobar tim i koji je odigrao dobro u odbrani. Na to ¹to smo ostvarili samo Pirovu pobedu uticalo je mnogo faktora, kao neiskustvo i preoptereæenost va¾no¹æu utakmice, ali ipak, kljuène stvari bili su ¹ut za tri poena i nedostatak koncentracije", izjavio je Vukoièiæ.

Prvi struènjak Lijetuvos Ritasa Aleksandar Trifunoviæ, logièno, posle utakmice je bio prezadovoljan zbog plasmana njegovog tima u finale ULEB kupa.

"Ne bih ¾eleo da me neko pogre¹no shvati, kada ka¾em da nama, odnosno mojoj ekipi pripada sada¹njost, a njima buduænost. U ova dva duela presudilo je samo veæe iskustvo mojih igraèa. FMP ima talenat i njima pripada buduænost", rekao je Trifunoviæ.

(MONDO)

штета баш сам се надао да ће ФМП да прође  :wall:

mikele

Штета за ФМП,могли су да прођу,али јбга. a005
Мислим да је пресудна била грешка судија када је досуђен фаул Ерцегу,а Литванци су добили 3 слободна бацања и смањили са 9 на 6 разлике и после тога ФМП није могао да се опорави до краја меча.
А Реал дере ове Русе.Нисам се надао томе.Сада воде 19 разлике :shock

Roben

Real pregazio Uniks, ide na trofej

Protivnik Lijetuvos Ritasa u finalu ULEB kupa biæe ko¹arka¹i Real Madrida, koji su u dvorani Vistalegre sjajnom igrom u drugom poluvremenu deklasirali Uniks iz Kazanja i tako spreèili "sovjetsko" finale izmedju litvanskog i ruskog predstavnika.

"Kraljevski klub" je pred petnaestak hiljada gledalaca slavio rezultatom 84:63 (22:18, 22:22, 22:9, 18:14), ¹to je bilo vi¹e nego dovoljno za plasman u samu zavr¹nicu, s obzirom na poraz od 69:76 pro¹le nedelje.

Luis Bulok u Kazanju je ¹utirao iz igre 0-10 i bilo je jasno da ne mo¾e jo¹ jednom da pru¾i tako bledu partiju.

Amerièki bek je sa 27 poena bio najefikasniji pojedinac na utakmici, a "prvu pomoæ" pru¾io mu je reprezentativni ¹panski centar Felipe Rejes, koji je nanizao 23 poena i èak 16 skokova. Dvocifren uèinak u timu Reala imali su jo¹ Blagota Sekuliæ (12) i Aksel Ervel (11).

Uniks se dr¾ao dok je funkcionisala dalekometna paljba. U jednom trenutku Rusi su ¹utirali 6-9 van linije od 6,25 metara, ali zavr¹ili su sa veoma proseènih 9-24.

Nekada¹nji èlan FMP ®eleznika Du¹ko Savanoviæ u prvom poluvremenu je ubacio deset od svojih 12 poena, uz dva skoka i èetiri izgubljene lopte. Litvanac Darijus Lavrinovic postigao je 13, a D¾erod Stivenson deset ko¹eva.

Utakmica za trofej ULEB kupa biæe odigrana 10. aprila u belgijskom gradu ©arlroa, koji je u kontinuitetu domaæin finala od sezone 2003/04.

(MONDO)

Vampire 666

Quote from: mikele on 20-03-2007, 20:29:53
Штета за ФМП,могли су да прођу,али јбга. a005
Мислим да је пресудна била грешка судија када је досуђен фаул Ерцегу,а Литванци су добили 3 слободна бацања и смањили са 9 на 6 разлике и после тога ФМП није могао да се опорави до краја меча.

u pravu si...to je prelomilo utakmicu definitivno...