Premijera filma "Konji vrani" 5. aprila

Started by Roben, 01-04-2007, 10:41:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Roben

Premijera filma "Konji vrani" 5. aprila

Novi film Ljubi¹e Samard¾iæa "Konji vrani" u produkciji "Sinema dizajna" biæe premijerno prikazan 5. aprila u Centru "Sava", najavio je distributer "Pro vi¾n".

To je drugi deo Samard¾iæeve filmske melodrame "Jesen sti¾e, Dunjo moja", iz 2004. godine, koja je nagradjivana na festivalima u Ni¹u i Herceg Novom, uèestvovala na vi¹e inostranih festivala i bila srpski kandidat za nagradu Oskar za najbolji film van engleskog govornog podruèja.

U novom filmu devojèicu Dunju igra mala Marta Uzelac, unuka Samard¾iæa koji, kao i u prvom delu, igra dedu.

Za svoju petu re¾iju popularni glumac okupio je jaku ekipu kolega u kojoj su Slavko ©timac, Renata Ulmanski, Rada Djurièin, Voja Brajoviæ, Petar Bo¾oviæ, Petar Kralj i drugi, kao i gost iz Zagreba Ivo Gregureviæ.

U ansamblu su i mladi glumci Kalina Kovaèeviæ, Milan Vasiæ i Milena Vasiæ Ra¾natoviæ i Andrija Milo¹eviæ.

Neuobièajeno za domaæe filmove, ne planira se novinarska projekcija, niti konferencija pre sveèane premijere.

U pres materijalu je navedeno da je film bogat humorom, ali i strastvenim emocijama. Radnja se de¹ava neposredno posle Prvog svetskog rata, ali je, ipak, tematski bliska ovom vremenu, jer su ljubav, patnja, razoèaranja uvek slièna bez obzira na vreme u kome se film dogadja.

"To je film o ljubavi, kako bi rekao veliki pesnik banatskih ravnica Mika Antiæ: ... za èim mo¾e da se pati... èemu mo¾e¹ srce dati... i gde ti mo¾e srce stati!", film o tajni i istinskoj strasti, koji æe svakom gledaocu probuditi sanjarenja o sopstvenoj sreæi, film koji vraæa veru u veènu ljubav", pi¹e u pres materijalu.

(agencije/MONDO)