Prijedorèanin u voznom parku ima 48 fiæa!

Started by Roben, 21-03-2007, 15:32:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Roben

Prijedorèanin u voznom parku ima 48 fiæa!

Mu¹karci, ali i mnoge ¾ene "ludi" su za automobilima i neretko prema njima imaju odnos kao sa èlanom porodice. Prijedorèanin Branko Romaniæ ima neobiènu strast prema fiæama.

Naime, ovaj Prijedorèanin u svom voznom parku ima ni manje ni vi¹e nego 48 fiæa!

Da bi kupili sinu prvog fiæu, Brankovi roditelji su po njegovom povratku iz vojske prodali konja. Tako je Branko postao vlasnik prvog automobila u Ni¹eviæima kod Prijedora.

"Onda sam ja to polako razvijao, poèela su da dolaze deca. Sin voleo, pa i njemu kupim. Tako sam u poslednje vreme poèeo da skupljam fiæe. Za nekima sam tragao, neke sam dobio d¾abe", rekao je Branko za Radio-televiziju Republike Srpske.

Deo njih je, prema Brankovim reèima, u voznom stanju, a deo èeka da ih Branko "o¾ivi" u radionici.

Najstariji fiæa u njegovoj kolekciji ima 43 godine, a najmladji svega 22 godine.

Iako za njihovo renoviranje treba mnogo truda, vremena i novca, kao i delova koje je veoma te¹ko naæi, Branko Romaniæ ka¾e da neæe odustati dok veæini svojih ljubimaca ne vrati stari sjaj.

I Brankova unuka, sedmogodi¹nja Jelena, za osamnaesti rodjendan dobiæe fiæu.

Njegov san je organizovanje relija na kojem æe snage odmeravati njegovi popularni "mali¹ani".

Fiæa je nadimak za mali automobil koji je slu¾beno poznat kao Fiat 600/Zastava 600.

(MONDO)

Wolf


darusaz

То се зове преданост хобију.

Masha

Izgleda da ce ovo biti samo park jer vecina nije u voznom stanju  :K. Mada, sto li me to ne cudi? Aha, najlmladji ima " svega 22" . Ipak, zao mi je ove sedmogodisnje devojcice. Ali, kad bolje razmislim, ona ce za 11 godina voziti endemicnu vrstu zvanu "fica" pa ce mozda i zaraditi ako je proda nekom muzeju.

darusaz

"ФИАТ" је обелоданио дизајн реинкарнираног модела 500!!!!  :V Само још да видим где да сместим тај топик, мада у овај фолдер гарантовано. :)