Leb i sol vi¹e neæe nastupati zajedno

Started by Korisnicko Ime, 29-03-2007, 09:54:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Korisnicko Ime



Makedonska grupa "Leb i sol" neæe vi¹e nastupati zajedno, a koncerti kojim je trebalo da bude zavr¹ena poslednja turneja, u Sarajevu i Mostaru, defnitivno su otkazani, rekao je menad¾er te grupe Danijel Milo¹eski.

"Nai¹li smo na veoma amatersku organizaciju, prostor je bio ruiniran, a trebalo je da bude renoviran, nisu bile podmirene finansijske obaveze ni prema èlanovima benda, ni prema obezbedjenju, ni za rasvetu", rekao je Milo¹eski agenciji Beta.

On je naveo da je u startu bio "ugovoren taèan broj koncerata", i da su èlanovi benda "Leb i sol" unapred najavili da posle te turneje neæe vi¹e zajedno nastupati.

Koncerti u Mostaru i Sarajevu trebalo je da budu odr¾ani 24. i 25. marta.

"Ovo nam je bila poslednja ¹ansa da sviramo u Sarajevu jer vi¹e neæemo zajedno nastupati. Uoèi koncerta u subotu, 24. marta, istu¹irao sam se, obukao belu ko¹ulju, nakon èega je usledilo razoèaranje i blama¾a. Taj dan sam proputovao 1.500 kilometara", rekao je vodja grupe Vlatko Stefanovski medijima u BiH.

On je, takodje, za otkazivanje tih koncerata optu¾io organizatore Branka Vrdoljka i Miroslava Arapoviæa.

"Razocaran sam i besan. Tri puta smo menjali termine sarajevskog koncerta... Ovako ne¹to mi se u ¾ivotu nije desilo. Pozdravite sarajevsku raju i poruèite im da nismo mi krivi... Jedini krivci su Branko Vrdoljak i Miroslav Arapoviæ", poruèio je Stefanovski.

"Leb i sol" su osnovani 1976. godine, a èine ga Vlatko Stefanovski Bodan Arsovski, Nikola Dimu¹evski i Garabet Tavitjan.

Snimili su vi¹e od deset studijskih i live albuma, medju kojima su "Leb i Sol", "Leb i sol 2", "Ruèni rad", "Kalabalak", "Kao kakao", "Live in New York" i drugi.

(Beta)