Povuèeni bilbordi za horor film

Started by Korisnicko Ime, 22-03-2007, 19:32:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Hiljade reklama koje promovi¹u novi horor film „Captivity“ biæe povuèene sa ulice nakon brojnih ¾albi na scene nasilja i kidnapovanja prikazanih na reklamnim bilbordima i posterima.



Reklamna kampanja zapoèela je 13 marta 2007. godine i obuhvatila je 30 bilborda u Los Anðelesu i 1.000 reklama postavljenih na taksijima ¹irom Njujorka.

Predstavnik produkcijske kuæe After Dark izjavio je da su bilbordi zapravo gre¹ka u komunikaciji sa ¹tamparijom koja je bila zadu¾ena za ¹tampanje reklamnog materijala.

Sporni posteri prikazuju muèenje i ubistvo glavne glumice Eli¹e Katbert.

Distributer filma, kompanija Lionsgate, odluèila je da povuèe sve reklame nakon brojnih napada i poziva graðana koji su bili zaprepa¹æeni sadr¾ajem reklame.

Piter Vilks iz filmske kuæe Lionsgate izjavio je da studio nije bio obave¹ten o sadr¾aju reklamne kampanje kao i da zvaniènici nisu dali odobrenje za njenu realizaciju.

„Èim smo saznali ¹ta se nalazi na tim reklamama pozvali smo produkcijsku kuæu After Dark i tra¾ili smo od njih da uklone sporne reklame“, dodao je Vilks.

Film „Captivity“ re¾irao je britanski re¾iser Roland D¾ofe, bolje poznat po svojim ostvarenjima „The Killing Fields“ i „The Mission“.

Eli¹a Katbert je svoju slavu stekla pojavljivanjem u seriji 24, gde je glumila æerku agenta D¾eka Bauera, glavnog lika u seriji koga tumaèi Kifer Saterlend

B92

AquArius

Quote from: Korisnicko Ime on 22-03-2007, 19:32:03
Sporni posteri prikazuju muèenje i ubistvo glavne glumice Eli¹e Katbert.

ovo, k'o ono kad u bibliJoteci iznajmis knjigu,
a na 1. strani neko napis'o - Batler je ubica.


:luda