Uskoro u Stokholmu muzej grupe ABBA

Started by nasty girl, 24-05-2007, 10:38:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nasty girl



Zgrada stara 100 godina u kojoj se nalazilo carinsko skladi¹te, sme¹teno u stokholmskoj luci, uskoro æe biti pretvoreno u "interaktivni" muzej posveæen ¹vedskim pop-legendama, èlanovima grupe ABBA, objacili su u utorak osnivaèi muzeja.

Eva Vigenheim-Vestman i njen suprug Ulf Vestman novinarima su rekli da æe muzej biti finansiran privatnim sredstvima. Osim originalnih odela i odeæe koju su nosili èlanovi grupe, instrumenata, fotografija i ostalih rekvizita, posetioci æe moæi da vide i delove sa ABBA-inih koncerata.

Vestman veruje da bi muzej mogao da privuèe oko 500.000 posetioca godi¹nje, a vrata æe im otvoriti u proleæe 2009. godine. Obo¾avatelji æe, izmeðu ostalog, u muzeju imati priliku da sami snimaju omiljene hitove grupe. Tamo æe se nalaziti i kopija originalnog studija u kome su èlanovi ABBA-e snimali svoje hitove.

Projekat su pre godinu dana odobrili èlanovi biv¹e grupe, Agneta Faltskog, Beni Anderson, Bjorn Ulvaus i Ani-Fred Lingstad. U zajednièkom saop¹tenju 4 biv¹a èlana ABBA-e, koji neæe biti aktivni partneri u projektu, rekli su kako se nadaju da æe "muzej biti zabavno i veselo mesto za posetioce".


Vecernji List

marija85

Volela bih da odem i da vidim sve to...
Bilo bi zanimljivo...