Giardia lamblia - Matematicki problem

Started by AVENDON, 23-06-2006, 14:01:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

AVENDON

Ista stvar se pominje i u knjizi i na predavanjima:

Vegetativni oblik ima dva jedra i par aksonema, dok cista ima cetiri jedra i cetiri para aksonema.

Ako od jedne ciste nastaju dva veg. oblika, sta se desava sa ove dva para aksonema koje su visak?

Matematicari, da vas vidim! :) :) :) :) :) :)

H5N1

Cite su ovalne , sadrze 4 jedra i snop aksonema (citirano iz Mikrobiologija i parazitologija od B. Karakasevica).

Maslacak

Istu stvar sam i ja primetila...mada sam navikla da se spominju mnoge nebuloze, pa se nisam bas angazovala da razotlkrijem misteriju.

Ali moram priznati, posle ovog objasnjenja...i dalje mi nije jasno!    :K

Na vezbama je receno da cista sadrzi dva vegetativna oblika. Ako vegetativni oblik ima par aksonema (znaci 2) a cista 4 para (znaci 8) onda to nema logike.

H5N1

Cyst of Giardia lamblia: it is 8 to 12 mikrom long. The karyosomes of all four cyst nuclei, as well as several intracytoplasmic axonemes, are visible.
Citirano iz Foundations of Parasitology, Roberts and Janovy, 2000. 8)

Maslacak

Jasno...onda su znaci informacije iz nasih knjiga, sa predavanja i vezbi suvise precizne i pogresne  O0

H5N1

U razlicitim knjigama postoje razlicite informacije (mada termin nekoliko obuhvata i cetiri, pet , sest, osam , zar ne), ne samo po ovom vec i po mnogim drugim pitanjima. Tako ako pogledate razlicite knjige mozete naci i razlicitu klsifikaciju antibiotika. Nista se ne brinite i ucite.

AVENDON

I ja se uhvatio za aksonemu ko pijan plota...........

Znaci ako mi dodje to pitanje ja kazem SEVERAL i svi zadovoljni........ :) :) :) :)

H5N1

Ti kazi pa cemo videti kako ce ko biti zadovoljan, u svakom slucaju, obavestices nas kako je bilo.