Med je lek za sve

Started by nasty girl, 15-04-2007, 13:03:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nasty girl



Med je apsolutno lek za sve. Uni¹tava bakterije i viruse, to su mu osnovna obele¾ja, a kako mo¾e da vam pomogne polen, propolis i matièni mleè i kako da ih pravilno koristite saznajte u na¹em tekstu.

POLEN
Polen ili cvetni prah sastoji se od mu¹kih polnih æelija cvetonosnih biljaka.
©ta sadr¾i: Minijaturna zrnaca polena sadr¾e belanèevine, vitamine A, B, D i E, kao i va¾ne mineralne materije (folnu kiselinu i biotin). Jedna ka¹ika polena pokriva dnevne potrebe za vitaminom A.
Primena: Ako patite od nedostatka energije, umora ili iscrpljenosti, uzimajte ga u sirovom stanju ili ga ume¹ajte u jogurt.

MED
Med sadr¾i takozvanu glukonsku kiselinu, koja deluje antibakterijski i spreèava razmno¾avanje virusa. Zbog toga je èaj zaslaðen medom idealan napitak kada ste prehlaðeni. Inhibini iz meda klicama oduzimaju vodu i kiseonik ubrzavajuæi proces ozdravljenja. Manje ogrebotine slobodno nama¾ite medom. Èuvajte ga na hladnom i mraènom mestu da se ne bi uni¹tili enzimi koji su osetljivi na svetlost i toplotu.

PROPOLIS
Pupoljci cvetova su presvuèeni smolom koja se zove propolis. Pèele ga koriste kao graðevinski materijal za svoje ko¹nice.
©ta sadr¾i: Propolis ima antibaktrijska svojstva i ima dvostruko jaèe protivupalno dejstvo nego aspirin. Na¾alost, oko jedan odsto stanovni¹tva alergièno je na ovu supstancu.
Primena: Koristi se za spolja¹nju upotrebu, na primer, u obliku tinkture, ili za unutra¹nju, u obliku tableta. Ubrzava zaleèenje rana i ubla¾ava herpes, manje opekotine i zapaljenja.

MATIÈNI MLEÈ
Matièni mleè je proizvod kojim pèele hrane maticu.
©ta sadr¾i: Ovaj beli, kiselkasti sekret koji sadr¾i dragocene biosupstance daje snagu.
Primena: Matièni mleè u kapsulama koristi se kod poremeæaja metabolizma, oboljenja disajnih puteva i problema sa ¾elucem. Svoju primenu na¹ao je i u kozmetièkoj industriji, za proizvodnju krema koje usporavaju starenje ko¾e i obnavljaju æelije ko¾e.

Blic