Komentari na "MySpace"-u predstavljaju slobodu govora

Started by nasty girl, 11-04-2007, 08:42:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nasty girl



Apelacioni sud u Indianapolisu presudio je da postavljanje komentara na "MySpace" stranici predstavlja slobodu govora, i tako ukinuo kaznu kolega sa maloletnièkog suda jednoj devojci koja je postavila komentar na "MySpace" stranici.

"Iako imamo malo razumevanja za njeno kori¹æenje vulgarnih epiteta, zakljuèujemo da njena poruka ipak predstavlja politièki govor." - pi¹e u presudi troèalnog sudskog veæa na 10 stranica.

U februaru 2006. godine direktor ¹kole otkrio je stranicu na "MySpace"-u, na kojem je devojka A.B. ostavila uvredljiv komentar u kojem je kritikovala ¹kolsku politiku koja se tièe pirsinga.

Dr¾ava je podnela tu¾bu tvrdeæi da A.B. treba da odgovara za maltretiranje, kraðu identiteta i varanje da je punoletna. Maloletnièki sud je odbacio sve optu¾be, ali je presudio da je A.B. delikventkinja pa joj je izrekao devetomeseènu uslovnu kaznu.

A.B. se ¾alila na presudu, tvrdeæi da je njen komentar politièki govor jer se tièe ¹kolske politike. Apelacioni sud presudio je da njen komentar jeste za¹tiæeni politièki govor i da joj je maloletnièki sud svojom presudom ukinuo pravo na slobodu govora.

Vecernji List

Enea