Patogenost i virulencija

Started by Maslacak, 26-06-2006, 13:36:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Maslacak

Profesorka je za ovo pitanje predavala i sve one definicije, neutralizma, komensalizma, isl. Treba li sve to :`?

Pitam zato sto je to u knjizi, po mom misljenju, katastrofalno objasnjeno. Cas govore o odnosu covek-parazit, cas uopsteno o odnosu zivih bica, deluje kao da mnoge stvari ni oni sami ne razumeju... Trudila sam se da to tako naucim, ali ne mogu da zapamtim.  :embarrased:

I ima li neko ideju za bolje definicije patogenosti, virulencije, infektivnosti, patogenog potencijala itd., posto ja onako kako je napisano nikad necu zapamtiti, prosto zato sto ne razumem  8

AVENDON

Jedna koleginica je izvukla pitanje i odmah su krenuli na toksine, f. adherencije i virulencije,....naravno pitala je da da primer za svaki toksin.

Tako da se ja ne bi puno smarao oko mutualizma, komensalizma, i ostalih stvari.....

Ovo ti je samo moje misljenje.......

H5N1

E, ovo je jedno od bitnijih pitanja na usmenom, sve sa predavanja, sve objasnjeno na primerima.

Maslacak

Vise mi se svidja AVENDONov odgovor nego H5N1  :twisted:

Ali hvala u svakom slucaju!  :)

H5N1

Zao mi je ali to je prvo pitanje, bitno je da ne padnes odmah, nauci sve.

Maslacak

Ma ok, salim se ja... Naucila sam ja to...manje vise, samo ga bas ne volim.

yeca

boga mi, meni je u predavanjima ta lekcija prilièno dugaèka i obuhvatila je i simbiozu, mutualizam i sl.