Napadaè u NASI ubio taoca pa sebe

Started by nasty girl, 21-04-2007, 08:27:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nasty girl



Naoru¾ani mu¹karac koji se u petak uveèe zabarakadirao u zgradi amerièkog Svemirskog centra "D¾onson"u Hjustonu, u dr¾avi Hjuston, ubio je jednog taoca, a potom izvr¹io samoubistvo. ®ena koju je takodje dr¾ao uspela je da pobegne sa manjim povredama.

Naoru¾ani mu¹karac pucao je sebi u glavu posle tri sata blokade na drugom spratu zgrade svemirske agencije Nasa u kojoj se nalazi laboratorija.

Kapetan hjustonske policije Dvejn Redi (Dwayne Ready) izjavio je da je talac verovatno ubijen "u prvim minutina" incidenta.

Za sada niko od ljudi ume¹anih u nesreæu nije identifikovan. Za naoru¾anog mu¹karca se veruje da je bio zaposlen u firmi koja pru¾a tehnièku pomoæ Nasi.

Tokom sukoba okolina zgrade bila je blokirana. Specijalna policijska jedinica opkolila je zgradu, u kojoj se nalaze odeljenje za komunikacije i laboratorija.

Kristina Rajhert, kontrolorka svemirskih letova, izjavila je da je zaposlenima prvobitno saop¹teno da ostanu unutar zgrade, da bi im kroz nekoliko sati dato uputstvo da je napuste.

Portptparolka Bele kuæe Dana Perino saop¹tila je da je predsednik D¾ord¾ Bu¹ obave¹ten o incidentu.

Evakuisana zgrada jedan je od manjih delova svemirskog centra Nase u kome se nalaze kontrolni centar i centar za obuku astronauta.

(Beta-AP)