RRA protiv astrologa i vidovnjaka na TV

Started by Roben, 28-04-2007, 08:32:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Roben

RRA protiv astrologa i vidovnjaka na TV

Èlanovi Republièke radiodifuzne agencije (RRA) razgovarali su u Kragujevcu sa predstavnicima 12 televizijskih kuæa centralne Srbije koje su konkurisale za dobijanje regionalne frekvencije i zatra¾ili su od njih da ukinu emisije u kojima gostuju astrolozi i drugi nazovi proroci.
.
Reè je o ¹est javnih preduzeæa - TV Kragujevac, TV Èaèak, TV Jasenica iz Smederevske Palanke, TV Trstenik , TV Kraljevo i TV Kru¹evac.

Od privatnih TV kuæa u centralnoj Srbiji za regionalnu frekvenciju konkurisale su TV Palma plus iz Jagodine, Kanal devet iz Kragujevca, TV Plus iz Kru¹evca, TV Melos iz Kraljeva, TV Duga iz Po¾arevca i SAT TV iz Pozarevca.

Predstavnici jagodinske TV Palma plus su poruèili da "neæe ukinuti emisije sa astrolozima sve dok preporuka RRA ne bude zakonom obavezujuæa".

Od ove medijske kuæe tra¾eno je i obja¹njenje za¹to je sistematizacijom za glavnog urednika predvidjen IV i VI stepen struène spreme, za njegovog zamenika VII, a za savetnika samo III, na¹ta je dobilijen odgovor da je "sistematizacija saèinjena na osnovu trenutne kvalifikacione strukture zaposlenih".

Dr¾avnim lokalnim medijima, pre svega RTV Kragujevac èlanovi RRA preporuèili su da odustanu od inicijative o formiranju regionalnih javnih servisa, jer ne samo da se postavlja pitanje ko æe finansirati njihov rad, veæ i zato ¹to ne postoji zakonski uslov za tako ne¹to.

Èlanovi RRA su ocenili da se "ova televizija kocka sa dobijanjem dozvole".

(Tanjug/MONDO)