"Lav" kup Srbije

Started by hulio_salinas, 15-05-2007, 06:22:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

14. maj 2007. | Izvor: B92 | VI
Kome æe pripasti prvi kup Srbije?



Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine u utorak od 20 i 15 sastaju se u finalu LAV kupa Srbije. Igraèi i treneri obe ekipe koje su po op¹tem mi¹ljenju igrale najbolje ovog proleæa, izjavili su da oèekuju trijumf u ovom duelu. U predigri sa mnogo manjom te¾inom Crvena zvezda je savladala u prvenstvenom meèu u petak novosadjane sa 4:2. Zbog parnih kartona i povrede u tom meèu, u finalu neæe igrati Trajkoviæ i Nastiæ.

Vojvodina, nikada nije osvojila kup, ali nije savladala ni Crvenu zvezdu, iako se sa njom sastajala 14 puta. Crvenoj zvezdi æe ovo biti 33.finale i poku¹aj osvajanja 22. trofeja.

Za razliku od ostalih utakmica, kada su se posle 90 minuta u sluèaju nere¹enog rezultata, odmah pucali penali, u finalu, ako ne bude pobednika, igraæe se dva produ¾etka od po 15 minuta, a posle toga ¹utiraæe se penali.

Zajednièka konferencija za novinare odr¾ana je u ponedeljak u Beogradu.



Prvi se novinarima obratio trener Vojvodine Milovan Rajevac, kome pripadaju velike zasluge za "budjenje" novosadskog tima : "Velika je èast uèestvovati u finalu prvog srpskog Kupa, ali i velika obaveza po¹to æe nam protivnik biti ¹ampionska ekipa Crvene zvezde. Daæemo sve od sebe kako bismo mogli sledeæe sezone da igramo u dresovima sa pri¹ivenom zvezdicom koja oznaèava osvajaèa Kupa. Dobre igre u proleænom delu sezone daju nam pravo da se nadamo tome", dodao je Rajevac.

Trener Crvene zvezde Crvene zvezde Bo¹ko Djurovski:

"Sastaæe se dve ekipe, koje su, po mom mi¹ljenju, ove sezone pru¾ale najbolje partije. Verujem, ipak, da Zvezda ima kvalitetniji tim. Drago mi je i velika nam je èast ¹to smo prvi uèesnici finala kupa Srbije. Biæe to vrlo neizvesna utakmica, ja oèekujem i vrlo kvalitetna, ali takodje oèekujem da jo¹ jednom poka¾emo da smo bolji tim", rekao je  Djurovski.

Kapiten Vojvodine Nino Pekariæ se ne boji tradicije u meèevima sa crveno-belima iz Beograda, koja nikako nije na strani njegovog tima (14 poraza u kupu, 1997.godine u finalu):

"Tradicija je tu da se ru¹i. Ovo je sada nova dr¾ava, novo takmièenja i poku¹aæemo da tradiciju preokrenemo na na¹u stranu", rekao je Pekariæ.



Crveno-beli imaju takodje jak motiv, iako se radi o klubu sa brojnim trofejima. Iako su u jednoj èudnoj sezoni ispunjenoj usponima i padovima, veæ do¹li do titule, ova generacija fudbaleria Crvene zvezde mo¾e po neèemu da bude prva u istoriji trofejnog kluba – prva koja je odbranila "duplu krunu":

"Vojvodina je odlièna ekipa, ali smo mi spremni za finale, znamo da neæe biti lako, ali zna se i koji su na¹i ciljevi" rekao je kapiten Zvezde, Dejan Milovanoviæ.

Utakmica izmedju Vojvodine i Crvene zvezde poèeæe u 20.15, pobedniku takmièenja pripa¹æe novèana nagrada od 81.000 evra, ali i novi trofej Kupa.

mikele

Zvezdi Kup i nova "dupla kruna"!
(http://www.putfile.com/pic.php?img=5463110)

Fudbaleri Crvene zvezde i ove godine su ubedljivo najbolji u dr¾avi. Oni su osvojili 22. nacionalni Kup u istoriji, a prvi u samostalnoj Srbiji, po¹to su u utorak uveèe na stadionu Partizana savladali Vojvodinu rezultatom 2:0 (0:0).

Posle obostrano mu¹ke i izjednaèene igre u prvom poluvremenu, odluka je pala u nastavku, kada su beogradski crveno-beli potvrdili vi¹u klasu i slavili pobedu zahvaljujuæi golovima Ognjena Koromana u 63. i Du¹ana Djokiæa u 85. minutu.

Koroman je izveo korner sa leve strane i posle duplog pasa sa Igorom Burzanoviæem povukao loptu do roglja kaznenog prostora, a onda sna¾nim udarcem po zemlji matirao Damira Kahrimana. Sjajni golman Vojvodine bio je zaklonjen mno¹tvom fudbalera oba tima, nije mogao da interveni¹e, pa mu je ostalo samo da gleda loptu kako se koprca u mre¾i.

Nakon toga je do¹lo do gu¾ve na atletskoj stazi ispod severne tribine. Petorica-¹estorica navijaèa Zvezde preskoèila su ogradu, verovatno u nameri da utrèe u teren, a suprotstavili su im se redari. Do¹lo je do tuèe manjih razmera, da bi pripadnici ®andarmerije pravovremenom intervencijom spreèili eskalaciju sukoba u ne¹to ¹to zaista nikome nije bilo potrebno.

I u akciji kod drugog gola uèestvovao je Burzanoviæ, èiji se ulazak u igru, umesto Milanka Ra¹koviæa, ispostavio kljuènim momentom finala.

Tek ¹to je trener Bo¹ko Djurovski izveo Koromana i ubacio ¹topera Joksimoviæa sa namerom da brani minimalnu prednost, Burzanoviæ je povukao polukontru po sredini terena i po¹to je pre¹ao centar uputio sjajnu dugu loptu ka Djokiæu. Ovaj je na levom krilu izbegao ofsajd-zamku, u¹ao u ¹esnaesterac i prelepim lob udarcem stavio "taèku na i".

"Bili smo strpljivi jer smo znali da je Vojvodina tim koji igra na kontru. Nismo hteli da upadnemo u tu zamku, finale je jedna utakmica i mora da se igra oprezno. U drugom poluvremenu smo krenuli odluènije, ulazak Burzanoviæa puno je doprineo boljoj igri u napadu. Sreæan sam kao i posle osvajanja titule. Zvezda je najva¾nija, igraèi i navijaèi, ja sam tu samo da pomognem", rekao je neposredno posle meèa Djurovski.

"Veèeras nismo imali na¹u igru, taèan pas. U¹li smo u utakmicu srcem, ostaje nam samo da èestitamo Zvezdi na zaslu¾enoj pobedi", skru¹eno je izjavio trener Vojvodine Milovan Rajevac.


Egal samo do poluvremena

(http://www.putfile.com/pic.php?img=5463111)

©ampion je poèeo utakmicu ofanzivnije, ali su se prva uzbudjenja odigrala upravo pred golom Ivana Randjeloviæa. Nikola Petkoviæ u 11. minutu je pro¹ao po levom krilu, njegov centar¹ut je Tadiæ odlo¾io do neometanog Ranka Despotoviæa, ali je najbolji strelac Vojvodine sa 12 metara bio neprecizan. U 15. minutu Petkoviæ je asistirao Djuriæu, od kojeg je bio br¾i Segundo Kastiljo.

Zvezda je zapretila u 22. minutu preko Kastilja, koji je na centar¹ut Andjelkoviæa zahvatio malo loptu, malo glavu saigraèa Milana Puroviæa, pa nije bio dovoljno precizan. Tri minuta kasnije mogao je da se upi¹e u strelce Ibrahim Gaj, i to nogom, medjutim, priseban u gu¾vi bio je Kahriman.

Najbolje prilike na obe strane vidjene su u fini¹u prvog dela. Odlièni Petkoviæ zapoèeo je brzopoteznu akciju Novosadjana, prosledio do Davidova, a ovaj do Buaèa, koji umesto da ¹utira iz izgledne pozicije sa oko 16 metara, odluèuje da odigra dupli pas, a odbrana Zvezde prisebno interveni¹e.

Na drugoj strani je Nenad Milija¹ poslao "projektil" iz slobodnog udarca sa 25 metara iskosa, a Kahriman efektnom paradom izbio loptu u korner.

Zvezda je u nastavku krenula furiozno. Kahriman je u 47. minutu fantastièno odbranio ¹ut Puroviæa glavom iz blizine i imao sreæe da Ra¹koviæ po¹alje odbitak preko gola. Dva minuta kasnije opet je golman Vojvodine otklonio opasnost, kada je Ra¹koviæ centrirao ka Puroviæu. "Mirisalo" je na gol u mre¾i Kahrimana, tako je i bilo...

Pored pehara, osvajaèi Kupa dobili su i novèanu premiju u iznosu od 81.000 evra, dok su "lale" od sponzora kup takmièenja, Lav piva, inkasirali 51.000.

STADION: Partizana. GLEDALACA: 15.467. SUDIJA: Dejan Deleviæ (Beograd).
STRELCI: Ognjen Koroman 63', Du¹an Djokiæ 85'.
®UTI KARTONI: Du¹an Djokiæ 86', Nenad Milija¹ 87'.

CRVENA ZVEZDA: Randjeloviæ, Basta, Gaj, Tutoriæ, Andjelkoviæ, Milovanoviæ, Kastiljo, Milija¹, Ra¹koviæ (od 56' Burzanoviæ), Koroman (od 84' Joksimoviæ), Puroviæ (od 75' Djokiæ).

VOJVODINA: Kahriman, Sto¹iæ, Djuriæ, Pekariæ, Petkoviæ, Kaèar (od 75' Sikimiæ), Popoviæ, Buaè (od 65' Panteliæ), Tadiæ, Davidov, Despotoviæ.

(MONDO, foto: Beta)

Vampire 666

D U P L A   K R U N A   ! ! !