Ferari najpo¾eljnije radno mesto

Started by Korisnicko Ime, 03-05-2007, 11:37:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Kompanija Ferari progla¹ena je za najpo¾eljnije radno mesto u Evropi zahvaljujuæi uslovima u kojima njeni zaposleni rade, i koji su podjednako dobri kao i automobili koje ova kompanija proizvodi.

Nagradu za najbolje radno mesto u Evropi je Ferariju uruèio Institut „Great Place to Work“, i ona predstavlja veliko priznanje za sav napredak koji je ova kompanija ostvarila kada su u pitanju radna sredina i ohrabrivanje zaposlenih da preuzmu veæu inicijativu u svakodnevnom radu.

U istra¾ivanju najpo¾eljnijih radnih mesta posmatrano je preko hiljadu kompanija kod kojih je posmatrano zadovoljstvo svih zaposlenih.

Kompanija Ferari je 2003. godine bila progla¹ena za najboljeg poslodavca u Italiji, a ova nagrada samo potvrðuje posveæenost kompanije da svojim zaposlenima omoguæi najbolje moguæe radno okru¾enje.

Predsednik grupacije Ferari Maserati, Luka di Montezemolo, 1990. godine je pokrenuo projekat „Formula Uomo“ koji je u velikoj meri zasnovan na ambiciji i uspehu tima koji radi u Formuli 1.

Projekat „Fromula Uomo“ pokriva tri osnovna polja: radno mesto, profesionalno unapreðivanje i trening i pogodnosti namenjene zaposlenima i njihovim porodicama.

U ovakvom sistemu najveæa pa¾nja poklanja se pojedincima i njihovom daljem unapreðivanju kako bi se stimulisala kreativnost na radnom mestu. Posao koji svaki zaposleni obavlja, ma koliko on na prvi pogled izgledao beznaèajnim, podjednako je va¾an za uspeh cele kompanije.

Pored konstantnih programa koji potenciraju dalji razvoj svih ljudi koji rade za kompaniju Ferari (2006. godine je preko 80 posto zaposlenih pohaðalo ovakve kurseve za dalju specijalizaciju), velika pa¾nja poklanja se i programima koji nisu direktno vezani za posao, veæ za privatni ¾ivot svih zaposlenih.

Zaposleni u Ferariju tako imaju pravo na medicinske preglede za njih i njihovu porodicu, uèestvovanje na svim dogaðajima vezanim za kompaniju - poput otkrivanja novih modela automobila, kao i na otvaranje posebnih ¹tandova za zaposlene na raznim automo-moto takmièenjima i brojne popuste u razlièitim radnjama.

b92