Bankrot zbog pogresne dijagnoze

Started by nasty girl, 10-05-2007, 08:09:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nasty girl



Britanac D¾on Brendrik nalazi se pred bankrotom zbog pogre¹ne dijagnoze lekara da je na smrt bolestan.

Naime, lekari su Brendriku dijagnosticirali rak i rekli mu da ima najvi¹e godinu dana ¾ivota, nakon èega je on odluèio da vreme koje mu je preostalo iskoristi za provod i u¾ivanje.

Prodao je automobil, dao otkaz na poslu, prestao da otplaæuje hipoteku i poèeo da tro¹iti novac na skupe veèere i provode.

Prodao je i svu odeæu osim odela u kojem je odluèio da se sahrani. Nakon godinu dana i dalje se oseæao sasvim dopbro i oti¹ao je na pregled da bi ga lekari jo¹ jednom ¹okirali rekav¹i mu da je potpuno zdrav i da nikada nije imao rak.

Brendrik se u februaru 2005. godine po¾alio na bolove u stomaku, a skenerom je utvrðeno da ima tumor na pankreasu velièine pet santimetara. Napravljena je i biopsija koja je pokazala da je tumor veoma inavzivan, ali nikada nije napravljen dodatni test. Prognoze su mu davale manje od 12 meseci ¾ivota.

Sada, kada je saznao da nije bila reè o tumoru, veæ o benignoj izraslini, mora da re¹ava ogromne finansijske probleme, a jedini naèin da to uradi je da proda kuæu vrednu 280.000 funti.

Brendrik je najavio da æe najverovatnije tu¾iti bolnicu, koja je odbacila svaku krivicu. Lekari, naime, tvrde da je dijagnoza data na osnovu analiza koje su bile nedvosmislene, ali nemaju odgovor na pitanje zbog èega nisu bili ponovljeni testovi, ¹to se u takvim sluèajevima po pravilu radi.

RTS